Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Security Best Practice

Aanbevelingen voor security van cloud en virtualisatie

Bedrijven werken steeds meer in de Cloud of met virtualisatie. Daarmee wordt ook het beveiligingsvraagstuk steeds groter. Gevirtualiseerde omgevingen, de interne- of externe Cloud en publieke infrastructuren als een service moeten door bedrijven goed beveiligd worden. Deze whitepaper biedt een gids met best practices omtrent het beveiligen van de Cloud computing en virtualisatie.

Eigen verantwoordelijkheid
Het is noodzakelijk dat bedrijven zelf de beveiliging laten aansluiten bij hun eigen business security requirements en zij dragen hier dan ook de verantwoordelijkheid voor. Niet in de laatste plaats om zo te voorkomen dat bij veranderingen, bijvoorbeeld bij verandering van Cloud-aanbieder, de gevolgen negatief uitpakken. Bedrijven hebben dan namelijk zelf de touwtjes in handen.

Best practices op 6 gebieden
Deze whitepaper biedt een serie van 6 elementen in elk een apart hoofdstuk en bijbehorende best practices omtrent het beveiligen van uw Cloud en virtualisatie-omgeving. De zes elementen zijn de volgende:

  • Self-defending Virtual Machine (VM) security
  • Layered coordinated defenses
  • Security optimized for virtual and cloud environments
  • Visibility, reporting and auditing
  • Encryption for virtual and cloud environments
  • Security that travel with data

Lees verder over beveiliging van Cloud en virtualisatie Deze whitepaper kan als een gids worden gezien met best practices en aanbevelingen omtrent de beveiliging van Cloud computing en virtualisatie.

 

Download de whitepaper
Download