Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Securing Windows XP and Protecting from Unknown Malware

XP beveiligingen en beschermen tegen onbekende malware

Aanvallen van malware vormen een serieuze bedreiging voor computersystemen en -netwerken. De risico’s op besmetting worden groter naarmate gebruikte software niet wordt geüpdatet. Zeker bij oude besturingssystemen als Windows XP is dat op dit moment een serieus probleem. Bedrijven die op dit moment om wat voor reden dan ook nog genoodzaakt zijn om Windows XP te gebruiken, doen er verstandig aan om de bescherming tegen (nieuwe) malware op te krikken.

Sinds april 2014 ondersteunt Microsoft het in 2001 gelanceerde Windows XP niet meer. Er worden geen nieuwe updates meer uitgebracht. Daarmee is het systeem kwetsbaar geworden voor aanvallen van buitenaf. Het is daarom van belang om de beveiliging op de oude systemen goed op orde te hebben.

Enkele van de risico’s die u loopt met een niet goed beveiligd Windows XP-systeem zijn bijvoorbeeld

  • Door het ontbreken van security patches wordt het systeem een gemakkelijk doelwit van aanvallers
  • Windows XP heeft een groot aantal kwetsbaarheden die nog niet gepatcht zijn of nog niet eens ontdekt
  • Gewone antivirussoftware is absoluut niet voldoende om Windows XP te blijven beschermen

Deze whitepaper toont u hoe en waarom de bedreigingen voor Windows XP zijn veranderd en hoe de risico’s zich verder ontwikkelen naarmate de periode zonder beveiligingsupdates van Microsoft verstrijkt. Malware vormt de grootste bedreiging voor de kwetsbare Windows XP-systemen. In deze paper leest u ook precies hoe u de beveiliging zodanig kunt opschroeven dat u de risico’s zo veel mogelijk verkleint.

Download deze whitepaper geheel vrijblijvend vandaag nog.

Lees voor meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een transitie van Windows XP naar Windows 7 of Windows 8.1 de whitepaper ‘Migreren van Windows: welke opties zijn er?’

 

Download de whitepaper
Download