Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Secure Remote Access for IT-Infrastructure Management

Een goede netwerkbeveiliging voor de IT-infrastructuur

Deze whitepaper beschrijft de problemen van het onderhouden van een verspreide en groeiende IT-infrastructuur waarbij het IT personeel te maken heeft met verschillende management uitdagingen op het gebied van veiligheid, complexiteit en onderhoud. Het managen van de IT-infrastructuur is voor iedere organisatie een grote uitdaging. In de afgelopen jaren zijn grote mainframes vervangen voor minicomputers met kleinere, goedkopere schaalbare servers. Naarmate servers steeds meer worden verspreid wordt het managen en monitoren ervan een groter probleem.

Hoge beschikbaarheid
Het is voor iedere organisatie cruciaal dat alle systemen op ieder moment toegankelijk zijn. Verschillende factoren kunnen er echter voor zorgen dat de IT-infrastructuur niet altijd draaiende is. 20% van de ongeplande datacenter down time komt door infrastructuurproblemen, omgevingsfactoren, hardware- en bedieningsfouten, stroomuitvallen en natuurrampen. Down time kan zorgen voor:

  • Verlies van inkomen
  • Lagere klanttevredenheid
  • Verlies van klanten
  • Overtreden van service overeenkomsten die kunnen resulteren in boetes

Netwerk beveiliging
De beveiliging van de IT-infrastructuur is een grote uitdaging voor iedere organisatie, vooral als systemen verspreid zijn opgesteld. Gemaakte afspraken over toegang tot systemen zijn dan moeilijker na te leven. Een niet-IT medewerker kan bijvoorbeeld de systemen opnieuw opstarten terwijl dit niet de bedoeling is, of een medewerker die BIOS instellingen aan wilt passen en hiervoor bepaalde wachtwoorden nodig heeft terwijl dit volgens het toegangsbeleid niet de bedoeling is.  Kijkend naar een effectieve fysieke beveiliging van andere locaties is dit bijna niet mogelijk wanneer niet altijd IT-personeel aanwezig is.

Download vrijblijvend de whitepaper “Secure Remote Access for IT-Infrastructure Management” waarin u meer leest over de uitdagingen die u tegen zult komen bij het beheren van een IT-infrastructuur (op afstand) en hoe deze uitdagingen het beste kunnen worden aangepakt. Denk hierbij aan het centraliseren van data center management, het managen van de kosten en de complexiteit van de IT-infrastructuur verminderen.

 

Download de whitepaper
Download