Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SDN maakt het verschil in uw datacenter

A Bird’s Eye View of Software-defined Networking

Op dit moment is Software Defined Networking (SDN) aan een ware opmars bezig. De belangstelling ervoor is groot en de verwachtingen zijn hooggespannen. Onderzoeksbureaus verwachten dat SDN grote impact zal hebben op de markt.

De term Software Defined Networking (SDN) staat sterk in de belangstelling. SDN krijgt aandacht van de IT-vakbladen, industry thought leaders en vele blogs. Het wordt in de praktijk al vaak voorgesteld als de ‘next step’ in de evolutie van het datanetwerk. Gary Middleton, business development manager networking bij Dimension Data, verwacht dan ook dat Software Defined Networking (SDN) een grote impact zal hebben op de gehele IT-markt. De vraag is hoe groot die impact zal zijn en wat u daar van gaat merken.

Traditionele netwerken kennen geen centrale intelligentie en controle. Juist dit is de kloof die SDN invult. SDN zorgt voor intelligentie, programmeerbaarheid en automatisering van het netwerk. Hierdoor is het eenvoudiger te implementeren, te controleren en te beheren. SDN is zeer geschikt voor dynamische omgevingen waarbij snel ingespeeld moet worden op veranderende eisen.

Download deze ‘Latest Thinking’ van Dimension Data over Software Defined Networking voor een helikopterview op het onderwerp.

 

Download de whitepaper
Download