Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Scrum-team werkt volledig digitaal in SharePoint

Snel het beste resultaat leveren én flexibel werken

Het snel opleveren van resultaten in teamverband wordt steeds belangrijker in het dynamische bedrijfsleven. Niet alleen in software ontwikkeling wordt steeds meer in scrum-teams gewerkt, ook binnen marketing, het hoger onderwijs en in veel andere sectoren wint scrum aan populariteit. Tegelijkertijd moeten organisaties flexibel zijn en willen veel medewerkers tijd- en plaats onafhankelijk werken. Maar scrum en online werken gaan heel goed samen: SharePoint biedt uitkomst.

Waarom scrum?

Scrum is een populaire methode waarbij in teamverband snel resultaten worden opgeleverd. Deze werkwijze heeft een aantal grote management voordelen:

  1. Weinig overhead
  2. Sneller leveren
  3. Beter omgaan met voortschrijdend inzicht
  4. Hoge kwaliteit
  5. Meer waarde leveren voor hetzelfde geld

Waarom online werken als scrum-team?

Als werkgever kunt u niet meer om de behoefte aan tijd- en plaats onafhankelijk werken heen. Met een digitaal scrumboard in SharePoint is deze behoefte vervuld. Daarnaast kunt u als scrum master de projectvoortgang beter monitoren en meten en wordt het gemakkelijk om efficiënt te communiceren met alle teamleden. Ook kan opgedane kennis beter geborgd worden.

Zo maakt SharePoint werken met scrum gemakkelijk

Bent u op zoek naar een manier om scrum online in te richten? SharePoint is misschien niet de eerste web-based oplossing die in u opkomt. Toch biedt deze toepassing een aantal slimme en tijdsbesparende voordelen, namelijk:

  1. SharePoint is breed inzetbaar en schaalbaar
  2. Wordt ondersteund door praktisch alle devices
  3. Bevat alle bouwstenen om werken in scrum te ondersteunen
  4. Overzichtelijke weergave van alle taken
  5. Kent een autorisatiestructuur waarmee compliant werken en verantwoording afleggen mogelijk wordt gemaakt

Aan de slag met scrum in SharePoint

Bent u scrum-master en wilt u digitaal gaan werken met uw scrum-team? Deze whitepaper legt -aan de hand van alle verantwoordelijkheden en behoeften die daarbij horen- uit hoe u SharePoint optimaal kunt inrichten. Dit inclusief voorbeelden van een overzicht van geplande sprints, de product backlog en praktijkvoorbeelden.