Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Scrum online inrichten met SharePoint

De toegevoegde waarde van SharePoint voor scrum teams

Scrum is een populaire methode waarbij in teamverband snel resultaten worden opgeleverd. Tegelijkertijd vraagt deze tijd om flexibiliteit. Digitaal werken moet vanaf welke locatie dan ook, ondersteund worden. Bent u op zoek naar een manier om scrum online in te richten? SharePoint is misschien niet de eerste web based  oplossing die in u opkomt. Toch biedt deze toepassing 5 hele slimme en tijdbesparende voordelen, namelijk:

  1. Bevat alle bouwstenen om werken in scrum te ondersteunen
  2. Is schaalbaar en breed inzetbaar
  3. Overzichtelijke weergave van alle taken

Lees voor de opverige 2 voordelen de volledige whitepaper, waarin alle plussen en minnen van werken met SharePoint voor scrum teams uitgebreid aan bod komen.

Hoe richt u een scrum online in met SharePoint?

SharePoint biedt, in tegenstelling tot specifieke scrum software, niet één standaard scrum board sjabloon. In deze toepassing kan het scrum board worden ingericht op verschillende manieren. Welke daarvan het beste past bij de doelstellingen uw team of van deze sprint, bepaalt u als scrum master of product owner zelf. In deze whitepaper wordt precies uitgelegd hoe dat in z’n werk gaat.

Zo maakt SharePoint werken met scrum gemakkelijk

Een pluspunt van deze toepassing is het snel rapporteren van blokkades, waardoor meteen actie kan worden ondernomen om deze blokkade op te lossen. Zodra een blokkade in SharePoint wordt gemeld door een van de teamleden, komt deze automatisch op de takenlijst van de scrum master. Het bewaken van de projectvoortgang wordt daarmee veel gemakkelijker gemaakt. Daarnaast biedt deze oplossing een zoekfunctie en integraal taakbeheer. In de documenten bibliotheek kunnen per file verschillende bevoegdheden worden toegekend. De scrum master bepaalt wie eigenaar is, wie mag bijdragen en wie alleen bezoeken.

Aan de slag met scrum in SharePoint

Alle aspecten van het scrum proces en de manier waarop SharePoint die kan faciliteren, komen uitgebreid aan bod in de whitepaper “SharePoint voor scrum initiatieven”. U leest en ziet bijvoorbeeld hoe u kunt werken met takenlijsten en hoe een product backlog eruit komt te zien.  Ook bevat de whitepaper een uitgebreide beschrijving van een werkweek in een sprint. Zo krijgt u een concreet beeld van de toegevoegde waarde die SharePoint kan bieden voor scrum. Download de whitepaper direct.

 

Download de whitepaper
Download