Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Scholen moeten hun hardware recyclen

Weet je nog toen we vroeger op school met een schriftje en een pen aan de slag gingen? En die kramp die je in je hand kreeg na een lang essay? Dat is verleden tijd! Scholengemeenschappen zijn in volle vaart aan het digitaliseren. Lessen worden online gevolgd en toetsen worden gemaakt op computers of tablets. Dat brengt enorme voordelen met zich mee maar ook een aantal nadelen. Want wat doe je met alle afgeschreven, oude elektronica die niet meer bruikbaar is voor het huidige lespakket? Je leest het in deze blog.

Recycle je oude apparatuur

Als onderwijsinstelling moet je rekening houden met soms wel duizenden leerlingen. Iedereen moet een werkende laptop of computer hebben, toegang tot internet, documentopslag, noem maar op. En veel scholen vergeten daarom nog wel eens een belangrijk element: het recyclen van oude apparatuur. Denk aan al die oude tv’s, beamers of computers die nu liggen te verstoffen in de berging. Wat moet je daar nou mee? Juist! Recyclen!

Oude apparaten niet bij het grofvuil

Door de versnelde digitalisering zijn er miljoenen elektrische apparaten in omloop binnen het onderwijs. Denk ook aan huishoudelijke apparaten in de kantines, geluidsinstallaties en elektronische informatieschermen. Die kan je niet zomaar bij het grofvuil plaatsen. Daar is een speciaal recycleproces voor nodig. Want in deze elektronica zitten schadelijke stoffen.

Behaal je duurzaamheidsdoelen

Naast dat elektronica schadelijke stoffen bevatten die een negatieve impact kunnen hebben op het milieu, zijn er vaak genoeg tweede kansen voor desbetreffende elektronica. Zo halen certificeerde instanties er waardevolle metalen uit. Wil jouw onderwijsinstelling duurzaamheidsdoelen behalen? Begin dan direct met oude elektronica recyclen. Heb je oude computers of laptops liggen die niet ouder zijn dan 4 jaar? Dan kan je ze zelfs nog laten opkopen!

Begin vandaag met elektronica recycling

Wil jouw onderwijsinstelling meegaan met de duurzaamheidstrend van onze huidige maatschappij? Neem dan eens jouw recycleproces onder de loep en bied je oude elektronica aan. Een betrouwbare partner is IT-recycling. Elk denkbaar elektronisch apparaat en in elke hoeveelheid wordt volledig door IT-recyling vernietigd en gerecycled. Klaar om jouw berging te ontdoen van oude elektronica? Neem dan contact op voor gratis advies.