Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

SAS lanceert ‘s werelds eerste Data Science Escape Room

SAS lanceerde tijdens de Data Science & Analytics Day op donderdag 31 mei ’s werelds eerste Data Science Escape Room. Escape rooms worden steeds populairder, maar alle puzzels oplossen met data en analytics bestond nog niet. Tijdens deze primeur waagden bezoekers van de Data Science & Analytics Day zich aan de uitdaging om, in een race tegen de klok, een cyberaanval op datacenter Two Flags tegen te gaan. Het doel was om bezoekers van het evenement op een nieuwe manier kennis te laten maken met verschillende SAS-oplossingen.

Puzzelen met data

Met de Data Science Escape Room heeft SAS gamification toegepast op haar software. Door middel van vier challenges moesten de spelers ontdekken welke servers gehackt waren, waar de aanval vandaan kwam en de hacker zien te ontmaskeren. “We hebben met de Data Science Escape Room een nieuwe en snelle manier neergezet om de SAS-oplossingen te ontdekken en innovatie en plezier te combineren”, legt Janny Morsink, Sr. Marketing Project Manager bij SAS en het brein achter de Data Science Escape room uit. Het is een unieke activiteit die data en gamification combineert op een manier die nog nooit eerder is getoond.

De data challenges werden gecreëerd met SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics en SAS Visual Investigator. De puzzelmechaniek in de escape room is mede ontworpen door Sherlocked, bekend van de populaire escape rooms in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Bekijk de video van de Data Science Escape Room.

Goed ontvangen

70 procent van de deelnemers slaagde erin om de hack binnen de gezette tijd te stoppen en waren daarover erg enthousiast. “Na afloop werd er zelfs gevraagd of ze nog eens mochten”, vertelt Dana Hakman, Graduate Trainee bij SAS en mede-ontwikkelaar van de Data Science Escape Room. “Ook de voorafgaande digitale welkomstboodschap met peptalk van SAS COO en CTO Oliver Schabenberger, werkte heel motiverend”, aldus Hakman.

De Data Science Escape Room werd afgelopen week ook geopend voor data scientists op het SAS Forum France in Parijs.