Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Samenwerkingstools inzetten voor betere interne communicatie

Een ‘nieuwe manier van werken’ ondersteunen

Steeds meer organisaties voegen samenwerkingstools toe aan de huidige set tools. Denk hierbij aan chat, blogs, documenten delen en social media. Ondanks dat de lijst met tools blijft groeien, is de manier van communiceren en samenwerken niet heel anders geworden. Medewerkers worstelen nog steeds met dezelfde dingen. Agenda items bevatten nog steeds niet de juiste informatie. Documenten en grafieken worden nog steeds gedeeld als statische documenten in een bijlage. Hier moet toch een efficiëntere manier voor zijn?

Herkenbaar in uw organisatie?

U herkent het vast wel. Medewerkers creëren content in een Word, Excel of PowerPoint bestand. Tijdens het bewerking en reviewproces wordt deze content over en weer gemaild. Als het document klaar is deelt de medewerker het via een web-conferencing tool. Dit is niet de meest efficiënte manier. Het hele proces zou ook doorlopen kunnen worden met projectmanagementsoftware. Dit is nog maar één oplossing om het proces te verbeteren en de content dynamische te delen en te organiseren.

De nieuwe manier van werken verbeteren met samenwerkingstools

De softwareleveranciers in dit rapport variëren van een paar werknemers, tot organisaties met duizenden medewerkers. De gemene deler die al deze organisaties hebben is, dat ze allemaal willen bijdragen aan het verbeteren van de manier van werken binnen uw organisatie.

Wat kunt u verwachten van dit rapport?

In dit rapport vindt u een aantal praktijkvoorbeelden voorbeelden uitgelicht, waaronder:

  • Airtable overview: Airtable combineert verschillende functionaliteiten van spreadsheets, formulieren en databases.
  • Docurated overview: Docurated maakt het mogelijk om te zoeken in alle beschikbare content, resultaten te filteren en favoriete documenten op te slaan.
  • Mural overview: Mural maakt het mogelijk om publiek vragen te stellen en ideeën te delen.

Dit rapport biedt inspiratie voor organisaties die worstelen met de nieuwe manier van werken. Hoe kunt u uw medewerkers zo goed mogelijk helpen om zo efficiënt mogelijk te werken? Lees er meer over in dit rapport met software-oplossingen.

 

Download de whitepaper
Download