Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Samenwerken stimuleren: ontdek de voordelen

Ondersteun innovatie met de juiste samenwerkoplossing

Het privéleven van medewerkers bestaat steeds meer uit vrijheden op digitaal gebied. Denk hierbij aan apps en digitale toepassingen. Bedrijven kunnen in deze ontwikkeling niet achterblijven. Het aantal millenials stijgt en deze generatie stelt de nodige eisen aan zijn of haar werkplek. Medewerkers willen creatief, innovatief en efficiënt kunnen samenwerken aan verschillende projecten.

Waar moet een samenwerkingstool aan voldoen?

De juiste samenwerkingstools kunnen grote voordelen opleveren met een positieve invloed op de ROI en een lagere TCO. Er zijn 5 componenten die het meeste opleveren binnen een samenwerkingsoplossing. Deze 5 componenten zijn:

  1. Email
  2. Chat
  3. Online meetings
  4. Contentontwikkeling
  5. Social opties

Een samenwerkingsoplossing met deze componenten kan de IT-kosten verlagen met 20%. Daarnaast neemt de productiviteit toe met 10%. Dit komt zeker ten goede van de ROI.

Stel doelen en prioriteiten

Voordat u kunt profiteren van de voordelen van een samenwerkingsoplossing is het noodzakelijk om doelen en prioriteiten te stellen. Het is belangrijk dat het management deze ontwikkelingen actief steunt. Maak medewerkers bewust van de voordelen en maak de keuze of u gaat migreren of opnieuw begint.

In een volgende fase is het mogelijk om de samenwerkingsmogelijkheden verder uit te breiden dan alleen een communicatieproces. Ontdek trends, voorzie experts van social informatie, help bij de innovatie en start met cognitieve analytics. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Ontdek de verschillende mogelijkheden van samenwerken

Wat zijn de mogelijkheden van samenwerken voor uw organisatie? Lees in deze whitepaper meer over de onderstaande onderdelen:

  • Het belang van samenwerken
  • Samenwerken mogelijk maken binnen de organisatie
  • Samenwerken uitbreiden naar buiten de organisatie

Haalt u al het maximale uit uw samenwerkingsopties binnen de organisatie? Lees meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen die te halen zijn.