Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Samenwerken is steeds complexer geworden

Samenwerken op afstand

De complexiteit van de bedrijfsvoering neemt in veel organisaties toe, er zijn meer mensen met verschil in achtergrond, meer informatiestromen en meer mogelijkheden om met elkaar samen te werken. Het wordt hierdoor voor organisaties steeds moeilijker om alle individuen met elkaar te laten samenwerken. De grootste uitdaging is het op maat bedienen van de wensen van het individu, terwijl de organisatie zelf ook in beweging is.

De rol van technologie op dagelijkse werkzaamheden
Werken zonder samenwerken bestaat bijna niet meer. Op de werkplek van de toekomst is collaboratie het motto, waarbij techniek moet worden ingezet om mensen maximaal te ondersteunen. Technologie heeft een steeds grotere invloed op onze alledaagse werkzaamheden. Vroeger was er directe communicatie tussen twee personen nodig om een boodschap over te brengen, tegenwoordig heeft techniek ervoor gezorgd dat boodschappen snel en simpel worden gedeeld. Zou techniek de juiste oplossing zijn voor het probleem van een lastige samenwerking?

Hoe laat je mensen beter samenwerken?
Samenwerken heeft als doel dat werknemers productiever worden en dus dat de organisatie als geheel productiever wordt. Om samenwerken te stimuleren zijn er verschillende innovatieve toepassingen. Neem als voorbeeld mobiele apparaten of videoverbindingen. Bij sommige organisaties maken ze al gebruik van soortgelijke oplossingen.

Download de whitepaper
Wat is het resultaat van beter samenwerken? Het is belangrijk om samenwerken te zien als een geheel en niet alleen als een vorm van werken. Samenwerken draait om het creëren van de juiste infrastructuur binnen een organisatie. De kapstok waar de rest van de taken aan worden opgehangen. Wilt u meer te weten komen over een goede manier van samenwerken op afstand? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over dit onderwerp.