Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Safeguarding the cloud with IBM Security solutions

Veilig naar de cloud met een geïntegreerde aanpak

Cloud computing verandert de manier waarop we over IT denken. Door IT als een echte service te zien, kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot de applicaties, bedrijfsprocessen en infrastructuur die ze nodig hebben – met als gevolg grotere operationele efficiency en lagere kosten dan bij meer traditionele IT-omgevingen. Beveiliging wordt vaak gezien als het grootste struikelblok bij de adoptie van deze nieuwe technologie. Deze whitepaper beschrijft een cloud security oplossing die alle beveiligingsdomeinen bestrijkt – gebruikers, data, applicaties en infrastructuur – en die organisaties kan helpen bij hun weg naar de cloud.

Op weg naar de cloud met een security strategie
Veiligheidsissues staan de adoptie van een cloudstrategie vaak nog in de weg. IT-afdelingen maken zich zorgen over minder zicht op cloud datacenters, minder controle op het veiligheidsbeleid en nieuwe bedreigingen voor gedeelde omgevingen. Ook denken ze dat het complexer wordt om compliancy aan te tonen. Deze zorgen worden nog eens uitvergroot als het gaat om public cloud omgevingen, waarin geen fysieke toegang is tot de cloud infrastructuur. Zolang deze overtuigingen bestaan, zullen veiligheidsoverwegingen de brede acceptatie van cloud in de weg staan. In deze whitepaper wordt er voor gepleit om eerst een cloud security roadmap op te stellen, voordat daadwerkelijk de overstap naar de cloud wordt gemaakt. Op die manier kan er namelijk beter gebruik gemaakt worden van de strategische en economische voordelen van cloud infrastructuren, applicaties en business oplossingen.

Een geïntegreerde security oplossing voor cloudomgevingen
De beschreven oplossing stelt IT-afdelingen in staat om risico’s, die samenhangen met cloud computing, te reduceren en beheren door onder meer:

  • Beheer van identiteiten en single sign-on toegang voor de diverse cloud services
  • Toegang tot gedeelde databases te beschermen en monitoren
  • Cloud-deployed web applicaties te scannen op (nieuwe) zwakke plekken
  • De zichtbaarheid van en controle op cloud activiteit in multi-tenant omgevingen te vergroten

Lees verder over een responsieve, geïntegreerde end-to-end beveiliging voor publieke, private en hybride cloud omgevingen.

 

Download de whitepaper
Download