Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Roepen we in 2020 credential stuffing een halt toe?

Het aantal kwaadaardige inlogpoging blijft groeien

Security is en blijft ook dit jaar een heet hangijzer in de dagelijkse berichtgeving. We hebben te maken met verhalen over datalekken, verkiezingsfraude in de Verenigde Staten en dichter bij huis bleek de universiteit van Maastricht slachtoffer van gijzelsoftware. In dit rapport nemen security experts het afgelopen jaar onder de loep en bekijken we welke praktijken ook in 2020 een gevaar zijn voor onze bedrijfsvoering.

De belangrijkste bevindingen op een rij

In dit rapport zet het Akamai-research team de belangrijkste bevindingen van 2019 op een rij. Zo lees je onder andere meer over:

  • Chronologische opsomming van de belangrijkste security-issues uit 2019
  • Een opvallende phishing-aanval waarbij ‘handig’ gebruikt werd gemaakt van Google Translate.
  • De opkomst van credential stuffing en het gevaar van onveilige wachtwoorden
  • Welke issues moeten we ook in 2020 onder de aandacht houden?

Onveilige wachtwoorden zorgen voor problemen

Als er één ding duidelijk wordt in dit rapport, dan is het wel dat onveilige wachtwoorden een groot probleem zijn voor organisaties. Het afgelopen jaar groeide het aantal kwaadaardige inlogpogingen, bekend als credential stuffing, enorm. Hackers maken gebruik van gestolen inlogcodes om toegang te krijgen tot verschillende webapplicaties. De kans is groot dat ze hierin slagen, want zoals bekend gebruiken medewerkers maar al te vaak hetzelfde wachtwoord voor verschillende webapplicaties. Welke branches zijn hiervoor gevoelig? En welke regio’s worden het vaakst getarget? Dat lees je in dit State of the Internet rapport.

Download het State of the Internet security rapport

Wil je meer weten over wat er afgelopen jaar gebeurde op het gebied van security? Hoe ontwikkelen deze security-issues zich in 2020? Download snel dit State of the Internet / Security rapport en bekijk de feiten.

 

Download de whitepaper
Download