Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Robotic Process Management en Business Process Management Systems uitgelicht

Zet nieuwe technologie in om mensenwerk te verlichten

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een snel tempo op. Af en toe lijkt het wel alsof we iedere dag een nieuwe trend of ontwikkeling voorbij zien komen. Wil een organisatie groeien en innoveren, dan is het belangrijk dat ze deze ontwikkelingen volgen en begrijpen. Welke toegevoegde waarde kunnen ze leveren aan jouw organisatie? Twee veelbesproken ontwikkelingen zijn Robot Process Automation (RPA) en Business Process Management Systems (BPMS). Deze whitepaper legt haarfijn uit wat deze technologieën precies inhouden en welke voordelen zij bieden. En hoe staan ze in relatie tot elkaar? Je komt het hier te weten.

Wat is Robotic Process Automation (RPA)?

Bij RPA worden krachtige software robots ingezet om menselijke taken na te bootsen. Voorbeelden van taken die RPA kan overnemen zijn:

  • Gegevens kopiëren en plakken vanaf websites
  • Gegevens verzamelen in een database of Excel-bestand
  • Folders verplaatsen

De gebruiker voert eenmalig het werk uit, het RPA-systeem registreert de handelingen en na finetunen en aanpassen kan de RPA-bot de handeling repliceren. Deze technologie is vrij eenvoudig toe te passen binnen organisaties en biedt een snelle en betaalbare manier om het werk van medewerkers te verlichten. Zo is er weer tijd beschikbaar voor uitdagender werk.

Wat is Business Process Management Systems (BPMS)

Business Process Management (BPM) is het vakgebied van procesbeheersing, alles draait om het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Business Process Model and Notation (BPMN) is de standaard voor procesbeschrijving. Deze standaard beschrijft niet enkel processen, ze kunnen ook uitgevoerd worden. Hier komt BPMS in beeld. Dit is het platform dat op basis van BPMN de modellen kan uitvoeren. Ze doen dit door de samenwerking tussen mensen, systemen en RPA’s te coördineren en in goede banen te leiden. BPMS zorgt ervoor dat mens en machine optimaal gaan samenwerken.

Meer weten over RPA en BPMS?

Ben jij benieuwd geworden hoe deze twee ontwikkelingen jouw organisatie helpen bij het optimaliseren van processen? Download de whitepaper Hoe Robotic Process Automation en Business Process Management samen mensenwerk verlichten en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie