Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Robotic Process Automation en BPMS nemen je werk uit handen

Software robots klaren jouw saaie klusjes

Technologie maakt ons leven sinds jaar en dag steeds gemakkelijker. De waterpomp, de auto, de computer, steeds namen innovaties ons werk uit handen. We staan nu aan de vooravond van een nieuwe revolutie: verregaande robotisering. Robot Process Automation (RPA) en Business Process Management Systems (BPMS) zijn twee innovaties die het ons wéér gemakkelijker gaan maken. Wat zijn dit voor technologieen en hoe helpen ze ons?

Robotic Process Automation doet het werk voor je

Bij RPA hebben we het over software robots. Wellicht was je ze al ergens tegengekomen want ze raken steeds meer ingeburgerd. RPA-systemen kunnen gebruikersacties op een computer na te spelen: ze bootsen menselijke taken na. Dit maakt een einde aan routineklusjes die je toch al liever niet deed. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Mappen verplaatsen
  • Formulieren invullen
  • Gegevens verzamelen en invullen in een formulier
  • Data kopiëren en plakken tussen verschillende systemen

RPA is vrij eenvoudig in te zetten is. De software kijkt gewoon mee wat de werknemer doet en kopieert de handelingen. Daarom kunnen organisaties vrij snel en betaalbaar administratief uitbesteden aan de computer. Het maakt voor de digitale hulp niet uit welke applicatie het is. Wat het programma ‘ziet’ kopieert het en gaat ermee aan de slag.

Business Process Management?

Had je al wel eens van Business Process Management (BPM) gehoord? Hier draait het om procesbeheersing en de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Processen worden beschreven binnen de standaard Business Process Model and Notation (BPMN) . RPA-bots voeren repeterende taken van medewerkers uit, het BPMS zorgt voor de samenwerking van bots, echte medewerkers en ICT-systemen. Het BPMS regelt dat de taken juist worden uitgevoerd. Systemen en mensen werken hierdoor een stuk beter samen. Dit vermindert onder andere overhead, kosten en doorlooptijden.

Samen een productief team

Heb jij ook genoeg van routinewerk en denk je dat je dat binnen jouw organisatie veel tijd kan worden bespaard? Download dan de whitepaper Hoe Robotic Process Automation en Business Process Management samen mensenwerk verlichten en laat werk uit handen nemen.