Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Risicomanagement: sta op tegen bedreigingen

Moderniseer uw risicobeheer om uw organisatie te beschermen

De risico’s in het zakenleven nemen toe, maar risicomanagement en de aandacht voor de online bedreigingen groeien niet evenredig mee. Want, waarom zou er anders nog steeds jaarlijks meer dan 170 miljard euro aan creditcardfraude plaatsvinden of honderden miljarden euro’s aan identiteiten worden buitgemaakt door cybercriminelen?

Bij elke bedreiging plakken we weer een extra pleister om het gevaar te minimaliseren, tot het moment dat een applicatie van pleisters aan elkaar hangt. Tijd voor een nieuwe applicatie? Nee, het kan ook anders. Er is een manier om de risico’s die organisaties lopen in te perken met een fundamentele wijziging in de wijze waarop data en analytics worden gebruikt. In deze whitepaper leest u waar uw moderne risicomanagement aan moet voldoen.

Het beheer van risico’s wordt bedreigd

Het risicolandschap is in rap tempo aan het veranderen en de gevaren groeien door een hyperconnectiviteit van ongekende omvang. Veel systemen zijn op de een of andere manier, meestal via de cloud, verbonden met elkaar. Cybercriminelen hebben hierdoor meer ingangen tot hun beschikking om bij bedrijven in te breken.

De traditionele systemen voor risicomanagement zijn niet gebouwd met de moderne digitale wereld in het achterhoofd. Moderniseren is de enige oplossing die het hoofd biedt aan deze groeiende dreiging. Hiervoor is een significant andere cybersecurity-strategie nodig. Alleen zo kunnen bedrijven reputatie- en financiële schade inperken.

Analyse ongestructureerde data

Organisaties moeten een systeem hebben dat sneller bedreigingen herkent en ervoor zorgt dat deze zo weinig mogelijk schade kunnen aanbrengen. Een systeem dat ook ongestructureerde data kan analyseren, zoals Hadoop, kan een uitkomst zijn. Zo wordt het traditionele analysesysteem waar veel bedrijven nu mee werken, vervangen door een oplossing die gedrag van gebruikers en systemen kan analyseren, waardoor bedreigingen al in een vroeg stadium worden gedetecteerd en tenietgedaan.

In deze paper vindt u nog 2 moderniseringen die nodig zijn om de toegenomen dreiging het hoofd te bieden. Moderne manieren van risicomanagement moeten de mogelijkheid hebben om:

  • meer data-gedreven risicomodellen te gebruiken (om fraude tegen te gaan)
  • gegevens die nodig zijn voor compliance on-demand beschikbaar te hebben of proactief naar toezichthouders te sturen

Download nu deze paper en u weet precies wat u nodig heeft om uw risico’s goed te kunnen managen.

 

Download de whitepaper
Download