Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Risico & Impact analyse bij informatiebeveiliging in de zorg

Antwoorden op veel voorkomende NEN7510 vragen

De NEN7510 norm is een richtlijn voor het veilig omgaan met informatie specifiek in de zorg. Er bestaan binnen zorgorganisaties nog veel vragen omtrent de NEN7510 norm en er zijn met name nog veel onduidelijkheden bij de ICT- en kwaliteit- manager. Dit document beantwoordt veel van de vragen en biedt handvatten om succesvol aan deze norm te voldoen.

Met name in de zorg moet men zorgvuldig en veilig omgaan met informatie en gegevens. Niet alleen de gegevens van cliënten, maar ook van medewerkers en de organisatie moeten goed beveiligd worden. Het onveilig omgaan met informatie en gegevens kan grote risico’s met zich mee dragen. Wanneer informatie verloren gaat, foutief blijkt te zijn of in verkeerde handen valt kan dit op verschillende gebieden schade aanrichten.

Door de bomen het bos niet meer zien

De Nederlandse normering instituut (NEN) heeft vanuit de overheid de opdracht gekregen om specifiek voor de zorg een norm te ontwikkelen, welke geldt als richtlijn voor het veilig omgaan met informatie. Hier is de NEN7510 norm uit voortgekomen. Bij veel zorgorganisaties en dan met name ICT- en kwaliteit- managers bestaan nog veel onduidelijkheden over de noodzaak van het voldoen aan de NEN7510 norm. Daarnaast is het voor velen een uitdaging om de juiste aanpak te bepalen. Waar beginnen wij? Wie moet wat oppakken? Wat kost het allemaal? Moeten wij überhaupt wel aan de slag en wat als wij het niet doen?

Inhoud whitepaper

Deze uitgebreide whitepaper geeft overzicht en duidelijkheid omtrent de NEN7510 norm en biedt enkele oplossingen die helpen aan de norm te voldoen. Verschillende hoofdstukken helpen ICT- en kwaliteit- managers bij het beantwoorden van vragen die spelen omtrent NEN7510. Deze hoofdstukken zijn onder meer de volgende:

  • NEN7510 en het toepassen ervan;
  • De juiste aanpak bepalen;
  • Wrijving en balans tussen beschikbaarheid en veiligheid;
  • Bepalen en afwegen Risico en Impact;
  • Risico inventarisatie versus Compliance Check
  • Dreigingen;
  • Dekking van Business Impact Analyse (BMI);
  • Handige mix (Globale BMI en Detail RI).

Download de whitepaper

Download de whitepaper “Risico & Impact analyse bij informatiebeveiliging in de zorg”, welke onduidelijkheden bij ICT- en kwaliteit- managers over het voldoen aan de NEN7510 norm wegneemt.

 

Download de whitepaper
Download