Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Retail trend: het always on-bedrijf

Succesvol zakendoen in 2017

Het internet heeft de manier waarop organisaties en klanten met elkaar omgaan op zijn kop gezet. De belangrijkste verandering is misschien wel dat de klant tegenwoordig verwacht dat bedrijven min of meer dag en nacht bereikbaar zijn. Het gaat niet alleen om bereikbaarheid: klanten willen direct inzicht in de status van bijvoorbeeld hun bestellingen. Als het even kan, worden bestellingen thuisgebracht op het moment dat het hun uitkomt, ook als dat op dezelfde dag is.

Retail trend: 24-uursservice

Welkom in deze nieuwe realiteit. Als u bent meegegroeid met de vraag van de klant, hebt u een organisatie die in goed Nederlands ‘always on’ is. Concreet betekent dit dat de systemen en processen die dit model mogelijk maken, ook altijd moeten werken. Dus wanneer de klant inlogt om informatie op te vragen, moet die informatie actueel zijn – realtime, elk moment weer. U bent 24/7 open.

Bezorgmoment uitkiezen

Het verschil tussen de oude en de nieuwe manier van zakendoen zit in de handelingen die volgen nadat een klant een bestelling heeft gedaan bij een webwinkel. In het oude model worden de bestellingen tot op een bepaald tijdstip verzameld en in één keer verzonden. En de klant? Die heeft geen idee waar het pakketje zich bevindt totdat de postbode aanbelt.

Realtime informatie voor de klant

Het ‘always on’ model is veel transparanter. Enkele kenmerken hiervan:

  1. De klant heeft de beschikking over realtime informatie.
  2. Hij of zij kan een bezorgmoment uitkiezen.
  3. Het beloofde bezorgmoment is realistischer.

In deze whitepaper worden deze 3 punten verder uitgewerkt. Bovendien worden ook 3 andere verschillen met het traditionele model beschreven.

Succesvol in 2017

Als ondernemer kunt u niet blijven stilstaan. Als u nu niet inspringt op de veranderende behoeften en eisen van klanten, zult u vroeg of laat het onderspit delven ten opzichte van de concurrentie. Meegroeien met de klant is helaas niet altijd even makkelijk: veel systemen, met name in het transport, zijn een bijeenraapsel van losse processen en data. Wat moet u doen om een ‘always on’ organisatie te worden, die ook in 2017 en de jaren daarna winstgevend blijft? Zet de eerste stap en download vandaag al de whitepaper ‘Always On – Peak Performance for Nonstop Businesses’.