Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Retail kan niet meer zonder kunstmatige intelligentie

5 AI-succesformules voor de retail

Consumenten verwachten van retailers dat ze een geweldige service aanbieden, producten tegen een mooie prijs aanbieden en hun diensten en producten zowel offline als online aanbieden. Om klanten aan zich te binden zien we steeds vaker winkeliers die data en AI inzetten om klanten aan zich te binden. Maar hoe doen ze dat precies?

Nieuwe meeteenheid: return of experience (ROX)

Een goede (online) winkelervaring is belangrijker dan ooit. Hoe passen jouw producten en diensten zo goed mogelijk in de dag en beleving van de consument? Het antwoord op deze vraag is zo belangrijk dat PwC er in 2019 een nieuwe meeteenheid voor introduceerde: de return of experience (ROX). En hoe bereik je die geweldige online winkelervaring? Door data uit alle mogelijke bronnen samen te brengen en zo inzicht te krijgen in wat jouw klanten precies willen, wanneer ze dat willen en hoe ze dat willen. In dit trendrapport vind je vijf praktijkvoorbeelden zien van succesvol gebruik van data en AI, hieronder lees je er alvast een.

Miljoenen minder retouren door inzet AI

Voor consumenten is gratis verzenden en terugsturen superhandig, maar voor retailers is deze service een enorme kostenpost. Duitse webwinkel Otto kwam tot de conclusie na analyse dat mensen vooral pakketten terugsturen omdat ze meerdere pakketten ontvangen of een trage levering. Met behulp van een algoritme voorspelt Otto nu tot 90 procent accuraat wat besteld gaat worden en koopt tijdig in. Hierdoor sluiten voorraden beter aan bij de vraag en verlaagt Otto het aantal retouren met twee miljoen artikelen per jaar.

Wil je meer mogelijkheden ontdekken van AI in de retail? Download dan snel dit trendrapport en kijk wat de toekomst brengt!

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website