Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Retail en CRM: behoud van klanten

CRM in Retail kan de klanttevredenheid verhogen, kosten verminderen en uw organisatie beter in de markt positioneren. CRM software kan de relatie tussen individuele klanten managen zodat er voor beide partijen een voordeel is. Om er voor te zorgen dat u voor uw retail organisatie de juiste software kiest, moet u wel op de hoogte zijn van de mogelijkheden en effecten op uw activiteiten.

Segmenteren van uw doelgroep
CRM helpt u met het verzamelen van informatie over uw klanten, inclusief hun persoonlijke voorkeuren. U kunt deze informatie gebruiken om uw doelgroep te segmenteren en om uw benadering per klantgroep aan te passen. De data die u verzameld met een CRM systeem laat u niet alleen de markt segmenteren door middel van campagnes die uw doelgroep aanspreken, maar maakt segmenteren op individuen ook mogelijk. Door het CRM systeem neemt de relevantie van uw campagnes op uw doelgroep toe.

Inspelen op de klantgegevens
Het CRM systeem houdt bij wat een klant koopt. Op deze manier kunt u bijhouden welke producten iedere klant heeft aangeschaft en wat de tevredenheid is van deze klanten. Door deze informatie kunt u speciale aanbiedingen aan klanten aanbieden. Een strategie als deze zorgt ervoor dat uw organisatie en producten top-of-mind blijven, optioneel met een korting, zodat de klant nogmaals een aankoop bij u zal doen. Op deze manier van campagne voeren heeft u minder kosten dan wanneer u zich op een grote, misschien irrelevante, groep richt waar u maar een beperkt aantal reacties op krijgt.

Een toename in het behoud van klanten
Het algehele effect van een CRM systeem is de toename van het behoud van klanten door middel van het aanbieden op relevantie. U kunt de toename van dit effect vergroten door het gebruik van klantloyaliteit programma’s in uw CRM systeem te implementeren. Aangezien CRM de aankopen van de klanten bijhoudt, kunt u hier op inspelen met acties en individuele campagnes zodat deze klanten waardevol voor uw organisatie blijven. Deze programma’s zorgen ervoor dat uw kosten laag blijven omdat u altijd beter klanten kunt behouden in plaats van nieuwe werven.

Benieuwd naar hoe u kunt inspelen op de alsmaar veranderlijke wensen en behoeften van uw klant? Lees het in ons whitepaper ‘Retailer versterk de relatie met uw klant’.