Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Retail analytics trends: voor de hele organisatie

Top 6 trends voor retail analytics

Met de stijgende populariteit van data, onderzoeken ook retailers hun analytics kansen op dit gebied. Business Intelligence initiatieven maken in de retail ook een ontwikkeling door. Data krijgt steeds meer doorgang naar het management en medewerkers. Dit heeft tot gevolg dat de behoefte aan snelle, eenvoudige en mobiel-vriendelijke hulpmiddelen groeit. Informeert u zich met deze whitepaper over de 6 trends in retail analytics. Hieronder staan alvast de eerste 3 trends beschreven.

1.      Analytics is niet alleen bruikbaar voor analisten

Self-service analytics is niet alleen bedoeld voor analisten. Ook niet-analisten, zoals storemanagers en boekhouders worden steeds bekender met de berdrijfsdata. Door de data te visualiseren kunnen vragen die spelen snel worden beantwoord. Voor grote retailorganisaties is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van geavanceerde voorspellende analyses. Lees in de whitepaper meer voorbeelden.

2.      Is mobile analytics al volledig gerealiseerd?

Het werven van bruikbare inzichten is nog niet altijd mogelijk op een mobiel apparaat op locatie. Terwijl retailers vaak wel afhankelijk zijn van mobile analytics. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inzicht in de productvoorraad. Met mobile analytics ziet een medewerker direct of een product op voorraad is of niet. Aan de hand van een tablet of telefoon kan mobiele data per dag of uur bijgewerkt worden.

3.      Internet of Things (IoT) past het shopgedrag aan

Producten, websitebezoeken en voorraad displays zijn allen voorzien van sensoren die data voor u verzamelen en rapporteren. Aangezien internet tegenwoordig overal beschikbaar is en het aantal mobiele apparaten stijgt, groeit het aantal actiewaardige inzichten ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het begrijpen van shopgedrag, welke marketingtechnieken in welke winkel het beste werken en om in contact met consumenten te komen.

Retail analytics inzetten voor uw voordeel

Bent u benieuwd naar de overige 3 trends? U leest ze in deze whitepaper. Speelt uw organisatie al in op self-service analytics, mobile analytics of Internet of Things (IoT)? Kom in deze whitepaper meer te weten over de retail analytics trends. Lees meer over hoe u deze trends kunt inzetten en implementeren.