Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Responding to and recovering from sophisticated security attacks

Geavanceerde aanvallen afslaan in vier stappen

Net zoals zoveel andere dingen in de wereld van vandaag, worden cyberaanvallen – en ook degenen die er achter zitten – elk jaar geavanceerder. En tegelijkertijd verplaatsen IT resources zich buiten de firewall en verspreiden ondernemingen hun applicaties en data over verschillende devices. Het is duidelijk dat ‘gewone’ beveiliging niet meer voldoende is. Deze geavanceerde aanvallen – waaronder APT’s, advanced persistent threats – omzeilen de traditionele afweer. Deze whitepaper behandelt de vier stappen die u kunt en zou moeten nemen om uw organisatie veilig te houden.

Evolutie in cyberaanvallen vraagt om een beveiligingsstrategie
We weten allemaal heel goed hoe grote beveiligingsincidenten effect hebben op bedrijfsdata, -netwerken en merken. Ook is het bekend dat geavanceerde aanvallen, die er op gericht zijn om continu toegang te verkrijgen tot kritische informatie of schade toe te brengen aan kritische infrastructuur, vaker voorkomen, zwaarder worden en meer kosten met zich meebrengen. En wat nog erger is, de mensen achter deze aanvallen zijn geduldige, lange termijn planners. Ze verkennen en richten zich op specifieke kwetsbaarheden. En ze verschuiven hun aandacht van exploitatie naar vernietiging.

Geavanceerde aanvallen afslaan – in vier stappen naar een veilige organisatie
In vier stappen kunnen organisaties komen tot een goede beveiliging:

  • Prioritize: Welke bedrijfsdoelstellingen zijn het meest van belang en welke mate van risico wilt u tolereren?
  • Protect: Hoe ziet uw proactieve beveiligingsplan er uit?
  • Prepare: Hoe gaat u om met een geavanceerde aanval?
  • Promote: Hoe zorgt u voor de promotie en ondersteuning van een bedrijfscultuur gericht op het bewust omgaan met risico’s en beveiliging?

Een goede beveiliging tegen geavanceerde aanvallen is geen sinecure. Het gaat om beleid, procedures, de juiste technologie en bewustwording. U moet er zeker van zijn dat uw organisatie proactief kan optreden om zich op continue basis te beschermen tegen cybercrime. Wacht niet tot uw organisatie slachtoffer wordt. Het is namelijk niet de vraag óf een organisatie aangevallen zal worden, maar wanneer. Lees meer over het afslaan van geavanceerde aanvallen en ga aan de slag met uw beveiliging.