Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Relevante communicatie, transparantie en centraal klantbeeld

Goede doelen verdienen beter

Voor veel goededoelenorganisaties het werven, maar ook het behouden van donateurs een grote uitdaging. Redenen hiervoor zijn: een onzeker economisch klimaat, een krimpende markt van donateurs en meer internationale concurrentie tussen goededoelenorganisaties onderling. Al deze uitdagingen staan hoog op het lijstje bij goededoelenmarketeers en fondsenwervers.

Relevantie & transparantie
Relevante communicatie staat voorop: de juiste boodschap op het juiste moment voor het juiste segment uit het donateursbestand. Relevante communicatie is essentieel en vraagt om diep inzicht in wie de donateurs nu precies zijn en wat zij van u verwachten. Daarbij is transparantie over positionering en resultaten ook erg belangrijk. Waar sta je voor en wat heb je al bereikt voor het goede doel?

Een centraal beeld van de donateur
Wie is de feitelijke donateur eigenlijk? Waardoor komt de donateur in actie, hoe kunt u de donateur bereiken en als dat al lukt hoe kunt u de donateur langer aan het doel verbinden? Naast het kennen van de donateur, komt ook het centrale klantbeeld van de donateur om het hoekje kijken. Voor veel goededoelenorganisaties is er nog een lange weg te gaan, maar ze zijn er wel stap voor stap naar toe aan het werken. Er zijn drie stappen die een organisatie moet doorlopen:

  1. Ontdubbelen
  2. Toepassen van first time right
  3. Verrijken van donateursdata

Zit u in een soortgelijke situatie? Weet u al hoe u het gaat aanpakken? Download nu geheel vrijblijvend de uitgebreide whitepaper en ga ook op weg naar een centraal klantbeeld met de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download