Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Relatiegegevens identificeren

Kennis is de sleutel tot identificatie

Het goed verwerken van relatiegegevens is voor steeds meer organisaties een prioriteit geworden. Denk hierbij aan het ontdubbelen van bestanden, online zoeken, invoercontrole of het samenvoegen van dubbele gegevens. Het is de bedoeling dat relaties al dan niet als gelijken geïdentificeerd worden. Voor een gedegen en nuttige uitspraak, over de overeenkomsten te kunnen doen, is toegevoegde kennis belangrijk. Kennis over de relatiegegevens en de omgeving en cultuur waarin de relatiegegevens voorkomen. Deze kennis moet worden verzameld en vastgelegd en in de identificatiemethode worden bijgevoegd.

Het gebruiken van traditionele methoden
Bij het gebruik van identificatiemethoden als het matchen van codes, trefwoorden, postcode- en huisnummer in combinatie met bijvoorbeeld een geboortedatum is in veel gevallen onbetrouwbaar en niet specifiek genoeg. Met een traditionele methoden zoeken kent veel nadelen. Vaak worden er niet relevante relaties gevonden en de daadwerkelijk gezochte relaties worden helemaal niet gevonden.

Mathematische vergelijking
Een mathematische vergelijking is een vergelijking van relaties gebaseerd op een overeenkomst in het aantal en de volgorde van bepaalde letters. Echter is er door een gebrek aan kennis over de betekenis van de relatie gegevens. Hierdoor zijn er vaak onterecht gevonden en onterecht niet gevonden matches.

Download de factsheet
Is kennis daadwerkelijk de sleutel tot identificatie? Lees meer in de volledige factsheet over de identificatie van relaties in een database. Daarnaast gaat de factsheet nog verder in op betekeniscategorieën, landspecifieke regels en alternatieve identificatiemethodes. Download het document geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download