Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Reducing Attack Surface with Application Control

Controle over de kwetsbare mobiele devices en applicaties

Uw bedrijf heeft informatie die anderen graag willen hebben, maar die u liever niet in verkeerde handen ziet komen. Een goede beveiliging naar de endpoints (bijvoorbeeld de mobiele devices) van het netwerk is dan een vereiste. Die beveiliging dient dan wel zodanig te zijn dat de werknemer nog zonder problemen en hindernissen zijn werkzaamheden goed kan uitvoeren.

Waarom is endpoint-beveiliging zo belangrijk? Het is immers niet iets nieuws. Hoewel er de afgelopen jaren al miljoenen zijn besteed aan goede beveiliging van devices, blijven toch almaar meer apparaten problemen vertonen: verloren smartphones, gestolen gegevens, afgetapte devices. Het blijft maar doorgaan en de IT-beheerders moeten voortdurend aan het management uitleggen waarom het blijft gebeuren.

Niets is perfect en zeker software niet. In elke regel code kan een beveiligingsprobleem zitten. Aan de andere kant is de gebruiker zelf een bron van risico. Alleen al door social engineering is het voor aanvallers vaak een fluitje van een cent om een doeltreffende aanval uit te voeren.

De vraag is waarom alle inspanning van de afgelopen jaren niet tot het gewenste (veilige) resultaat hebben geleid? Zijn het de aanvallers die de ontwikkelaars steeds een stevige stap voorblijven, kunnen de technologische ontwikkelingen de vraag vanuit de markt wel bijbenen, zijn het de werknemers zelf die het grootste risico vormen? In deze whitepaper proberen we aan de hand van diverse cases een goed beeld te vormen van de situaties in de praktijk. Tevens wordt aan de hand van duidelijke voorbeelden getoond op welke punten de beveiliging van devices is op te schroeven.

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download