Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Reduce the business risk of IT problems for the mid-size enterprise

IT problemen monitoren en bedrijfsrisico’s voorkomen

Volgens een onderzoek van HP zegt 99% van de chief executive officers (CEO’s) dat de concurrentiepositie van een organisatie essentieel is. Maar slechts 31% van de Chief Information Officers (CIO’s) geloven dat de IT voldoende is afgestemd op de zakelijke doelstelling en strategie. Dit is bij veel organisaties bekend. IT heeft lang gehandeld als een verzuilde afdeling binnen het grotere bedrijfsleven. Deze kloof moet gedicht worden.

Waar ligt de focus van IT?
De focus van IT ligt gewoonlijk op activiteiten-  over het beheren van toepassingen en diensten in de meest efficiënte manier tegen de laagste kosten. De focus is om deze reden niet breed genoeg. IT-zorgen zijn niet noodzakelijkerwijs de zorgen van het bedrijfsleven en de taal die IT gebruikt om zijn zorgen kenbaar te maken zijn niet goed te vertalen naar de zakelijke kant van de organisatie. Hierdoor wordt de kloof tussen IT en de organisatie vergoot. De afstemming die nodig is voor IT om het bedrijf te helpen bij het optimaliseren van strategische initiatieven lopen hierdoor ook vast.

Business Service Management (BSM)
Het concept van Business Service Management (BSM) werpt licht op dit veel voorkomende probleem en biedt een pad in de richting naar een effectieve strategie voor IT en organisatie. Kort gezegd, BSM is een aanpak voor het inrichten van de inspanning van de IT-activiteiten op zakelijke resultaten. BSM fungeert niet alleen als een dienstverlenend bedrijf, maar als een volledig strategische partner van maatregelen en zorgt ervoor dat een gehele organisatie zijn doelen kan bereiken. De nadruk voor IT ligt dan op het beheer van de algehele gezondheid van bedrijfsdiensten. Niet alleen vanuit een technisch perspectief, maar ook vanuit het bedrijfsleven.

Download deze whitepaper
Zorg ervoor dat de strategie van uw organisatie overeenkomt met uw IT strategie. In deze whitepaper wordt uitgelegd wat het concept Business Service Management inhoudt en hoe u dit kan toepassen binnen uw organisatie. Download vrijblijvend de whitepaper en bekijk alle tips.