Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Redesigning work creates a smarter workforce

Vier trends die ons werk fundamenteel veranderen

We snappen steeds meer van mensen, wat hen goed maakt in wat ze doen, als individu en als groep. Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen dat medewerkers meer dan ooit toegang hebben tot een wereld van informatie, en overal en met iedereen kunnen communiceren en samenwerken. Die beide trends bij elkaar maken dat werk en onze visie op werk snel veranderen.

Want heeft een top-down managementstijl nog wel zin in een organisatie waar informatie overal beschikbaar is en iedereen elkaar kan bereiken? Is het niet veel slimmer om gebruik te maken van bottom-up en de organisatie flexibeler en sneller te maken?

In deze whitepaper worden vier trends besproken die ons werk fundamenteel veranderen.

  1. Social Business
  2. Big Data
  3. Mobiele technologie
  4. Zelfstandige Kenniswerkers

Social business – overal kunnen communiceren zorgt dat organisaties platter worden, gemakkelijker kennis delen en expertise opbouwen, zowel binnen de organisatie als over de grenzen van hun firewalls heen.

Big data – grote organisaties baseren hun recrutering en talent management inmiddels steeds meer op wat statistici hen aandragen. Een ontwikkeling die het HR-vak ingrijpend gaat veranderen.

Mobiele technologie – inmiddels heeft 75% van de wereldbevolking een mobiel device. Dat biedt ongekende kansen voor ontwikkelende landen.

Zelfstandige kenniswerkers – nu het menselijk kapitaal steeds belangrijker is voor de economie, gaan ook steeds meer mensen anders aankijken tegen hun eigen waarde en kiezen voor andere werkvormen dan het klassieke dienstverband.

Download de whitepaper
Hoe kun je als organisatie zo inspelen op deze trends dat je echt een ‘Smarter Workforce’ bouwt als basis van duurzaam succes? Wilt u meer te weten komen over Smarter Workforce? Deze whitepaper gaat dieper in op de 4 bovenstaande besproken trends en wat Smarter Workforce nou eigenlijk is en wanneer je het Smarter Workforce kan/mag noemen.

 

Download de whitepaper
Download