Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Redesigning work creates a Smarter Workforce

Een nieuwe manier van werken met Smarter Workforce

Door de jaren heen is ‘werk’ steeds meer over gegaan van basis behoefte, naar het verdienen van respect, status en voldoening. Werk kan zelfs een soort van identiteit zijn, als je trots bent op je werk en dit definieert wie je bent. Uiteraard heeft dit ook consequenties voor organisaties bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en het openen van nieuwe communicatiekanalen. Het is goed om medewerkers te helpen bij het ontdekken van hun talent en het vinden van een passende functie. Uiteindelijk zullen zowel de werknemer als werkgever hiervan profiteren. Een andere manier van denken is hierbij wel van toepassing. Organisaties moeten het aantrekken, in staat stellen en motiveren van medewerkers overdenken.

De 4 trends die ons werk veranderen
Het is belangrijk om te realiseren wat de verschuivingen zijn die ons werk veranderen. Er zijn vier grote trends die de manier van werken veranderen. Deze vier trends zijn:4 Smarter Workforce Trends

  1. Social Business
  2. Big Data
  3. Mobiele technologie
  4. Zelfstandige Kenniswerkers

Social business: door gebruik te maken van sociale tools, media en andere toepassingen in de huidige systemen, groeien organisaties en stijgt de productiviteit onder de medewerkers.

Big data: grote organisaties baseren hun rekrutering en talent management inmiddels steeds meer op wat statistici hen aandragen. Een ontwikkeling die het HR-vak ingrijpend gaat veranderen.

Mobiele technologie: inmiddels heeft 75% van de wereldbevolking een mobiel device. Dat biedt ongekende kansen voor ontwikkelende landen.

Zelfstandige kenniswerkers: nu het menselijk kapitaal steeds belangrijker is voor de economie, gaan ook steeds meer mensen anders aankijken tegen hun eigen waarde en kiezen voor andere werkvormen dan het klassieke dienstverband.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Smarter Workforce? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper met meer uitleg over de vier trends en een introductie op Smarter Workforce. Begin nu met Smarter Workforce in de organisatie!

 

Download de whitepaper
Download