Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Realtime en asymmetrische big data security analyse

Zo stopt u hackers met big data

Veel organisaties claimen dat ze de verzameling en analyse van hun security data inmiddels beschouwen als ‘big data’, maar ze beschikken niet over de security analyse-oplossingen die kunnen voldoen aan hun behoeften op het gebied van schaalbaarheid, performance en uitvoering. De huidige, traditionele beveiligingsoplossingen kunnen niet voldoen aan deze behoeften. Vooraanstaande leveranciers komen daarom met realtime en asymmetrische big data security analyse systemen die gebouwd zijn met het oog op schaalgrootte en security intelligence. Deze whitepaper gaat in op een oplossing die beide systemen integreert en zodoende het complete continuüm van de security analysebehoeften afdekt.

Big data security analyse: de achtergronden

Waarom wordt security analyse eigenlijk gezien als een big data probleem? Dat heeft verschillende oorzaken:

  • Toenemend volume van security data
  • Retentieperiode van security data neemt toe
  • Security data analyse wordt ingezet voor veel verschillende doeleinden

Bij big data security analyse gaat het om een verzameling van security data sets die zo groot en complex is, dat het moeilijk wordt om deze te verwerken met gewone database management tools of traditionele security data processing applicaties. Big data security analyse oplossingen onderscheiden zich op basis van 3 kenmerken, namelijk: schaal, analytische flexibiliteit en performance.

Real-time en asymmetrische big data security analyse geïntegreerd

Naast de algemene kenmerken die zojuist beschreven zijn, is het zinvol om big data security analyse oplossingen te plaatsen in een continuüm met 2 polen, namelijk realtime big data security analyses en asymmetrische big data security analyses. De meeste oplossingen neigen duidelijk naar de ene dan wel de andere pool, hoewel er ook big data security analyse oplossingen zijn die functies en functionaliteit leveren op beide vlakken.

Grote organisaties hebben zowel realtime als asymmetrische big data security analysemogelijkheden nodig om incidenten op te sporen en historische analyse van grote volumes gestructureerde en ongestructureerde data. Lees in de whitepaper meer over een unieke, geïntegreerde oplossing die gebouwd is voor two-way data sharing en integratie.