Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Real-Time Data Management Delivers Faster Insights

Real-time data management voor een wendbare organisatie

De meeste bedrijven beseffen dat het er tegenwoordig om gaat om zo snel mogelijk te kunnen voldoen aan eisen op het gebied van performance en reactiesnelheid – in gelijke pas met de dagelijkse business. Met real-time data kunnen bedrijven de concurrentie voorblijven. Deze paper onderzoekt de mogelijkheden van en de visie op real-time data management.

In december 2012 heeft Forrester Consulting, in opdracht van SAP, onderzoek gedaan hoe klanten real-time data management (RTDM) in hun organisaties inzetten. Bijna alle geïnterviewde organisaties waren het er over eens dat RTDM enorme voordelen biedt, variërend van snellere queries en betere rapportage tot support van voorspellende analyses en een stimulans voor de samenwerking tussen zakelijke gebruikers.

Real-time data management als basis voor een agile organisatie
Bedrijven staan voor steeds meer uitdagingen door het gebruik van verschillende bronnen van gegevens die worden beheerd door verschillende applicaties, waaronder problemen met data-integratie, beveiliging, performance, schaalbaarheid en kwaliteit. Zakelijke gebruikers willen betrouwbare data om betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen in real-time, terwijl de wensen van IT liggen op het vlak van kostenverlaging, minimaliseren van de complexiteit en verbetering van de operationele efficiëntie. Daarnaast zet het toegenomen gebruik van slimme devices in bedrijven druk op IT om real-time dataplatforms te ondersteunen. Om te kunnen voldoen aan deze nieuwe zakelijke eisen en concurrerend te blijven, moeten bedrijven hun data management strategieën herzien door te investeren in nieuwe technologieën en architecturen die real-time business ondersteunen.

Voordelen van real-time data management
Real-time data management (RTDM) is een opkomend framework dat een aantal nieuwe technologieën omvat die data issues overwinnen en zodoende een wendbaar, schaalbaar en betaalbaar dataplatform biedt. RTDM heeft een aantal belangrijke voordelen voor de onderneming, waaronder:

  • sneller queries, rapporten en inzichten
  • kortere time-to-market voor nieuwe producten
  • diepgaande voorspellende analyses
  • concurrentiële voordelen

Lees verder over real-time data management: wat is het, waarom is het van belang, wat zijn de valkuilen bij de implementatie? Deze whitepaper besteedt uitgebreid aandacht aan de voordelen van RTDM, nieuwe technologieën en aanbevelingen voor ingebruikname van een real-time data management platform.

Big Data in de praktijk
Bekijk hier de praktijkcase van Deloitte waarin zij vertellen hoe real-time Big Data analyse processen heeft versneld en de TCO omlaag heeft weten te brengen.

 

Download de whitepaper
Download