Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Razendsnel naar een veilige Azure-omgeving met Mission Critical Azure!

Toen de coronacrisis in Nederland toesloeg, merkten we dat veel bedrijven halsoverkop besloten om naar Azure te verhuizen. Zo maak je het medewerkers een stuk gemakkelijker om ook thuis met de vertrouwde bedrijfsapplicaties te werken. Kortom, een goed idee.

Maar als je een verhuizing naar Azure overweegt, willen we je ook graag iets meegeven: let op dat je de Azure-omgeving veilig inricht! In feite ben je namelijk een nieuw virtueel datacenter aan het optuigen. Dat vergt een solide aanpak. Hét programma dat je daarbij kan helpen: Mission Critical Azure.

Waarom Azure?

‘Flexibiliteit’ en ‘snelheid’ zijn momenteel sleutelwoorden binnen de meeste bedrijven. Verhuis je naar Azure, dan kan je direct aan de slag met bepaalde diensten – bijvoorbeeld omtrent machine learning, AI, IoT-oplossingen of een Virtual Machine voor 3D-bewerking. Wanneer je een test succesvol hebt uitgevoerd, schaal je in een handomdraai op voor livegang. Heb je minder succes geboekt, dan schakel je alle benodigde onderdelen simpelweg uit, zodat je hier niet meer voor betaalt. Dit maakt innoveren een stuk gemakkelijker én kostenefficiënter!

Veiligheid voorop (maar snelheid óók)

Op dit moment is snelheid geboden. Tegelijkertijd hoor je de voice of reason in je achterhoofd roepen: “Haastige spoed is zelden goed!” Wil je jouw Azure-cloudomgeving tóch versneld inrichten om thuiswerken te faciliteren? Dan biedt Mission Critical Azure uitkomst. Op 1 januari 2020 lanceerde Wortell dit unieke programma, dat gebaseerd is op onze ervaring met eerdere migraties naar de cloud.

Waarom is dit enorm handig? Op deze manier verhuis je snel én veilig naar een Azure-omgeving. Als je Azure aanzet om ermee te gaan werken, is de omgeving namelijk niet automatisch ingeregeld. Alleen de standaardbeveiligingsmaatregelen staan aan. Of die toereikend zijn voor de data die jij in de omgeving opslaat? Waarschijnlijk niet. Met Mission Critical Azure ligt dat anders: je richt direct een best-practice Azure-omgeving in, waarmee je kunt inzien welke omgevingen live staan en welke potentiële beveiligingsrisico’s deze met zich meebrengen. Zo’n solide fundament is, zeker in deze onzekere tijden, onmisbaar!

Datacenters naar de cloud

De 7 diensten (en de bijbehorende managed services) van Mission Critical Azure kun je elk los inzetten. Maar het hele programma vormt een ijzersterke methode om datacenters naar de cloud te krijgen. Waarom? We zetten de diensten voor je op een rij!

 1. Azure Readiness Scan
  Ben jij klaar voor Azure? Een scan van je huidige omgeving levert nuttige output op: een eerlijke businesscase én een roadmap voor de stappen die je het best kunt nemen.
 2. Strategie/Cloud Competence Center
  Zonder strategie ben je nergens. Daarom bepalen we er samen een. Daarbij zetten we direct een Cloud Competence Center op, zodat je je eigen IT-organisatie kunt meenemen.
 3. Azure Out of the Box
  Hokjesdenken? Daar doen we niet aan. We hanteren een bewezen standaardinrichting van Azure, maar daarin nemen we wél jouw organisatiespecifieke wensen en eisen op.
 4. DevOps Out of the Box
  Wat voor Azure geldt, gaat ook op voor DevOps: we creëren en implementeren een gestandaardiseerde DevOps-oplossing voor jouw organisatie.
 5. Managed Detection and Response
  Voorkomen is beter dan genezen! Met 24/7 bewaking los je potentiële beveiligingsproblemen op vóórdat deze schade hebben kunnen aanrichten.
 6. Cloud Cost Center
  In crisistijd moet je de hand soms op de knip houden. Het Cloud Cost Center maakt inzichtelijk hoeveel een applicatie, team of afdeling in Azure kost. Het laat ook zien waar je deze kosten kunt optimaliseren.
 7. PaaS/SaaS
  Wil je nieuwe applicaties ontwikkelen? Of bestaande IaaS-applicaties naar PaaS of SaaS brengen? Soms is het ombouwen van bedrijfskritische applicaties naar het PaaS-model in Azure de beste optie. We bekijken samen wat de verstandigste keuzes zijn die jouw organisatie kan maken.

Mission Critical Azure volgens experts

Dat Mission Critical Azure uniek is, is niet onopgemerkt gebleven. Microsoft raadt veel bedrijven aan om met dit programma te werken. En in dit onafhankelijke vergelijkende artikel wijst expert Mike Krom Wortell aan als de IT-partner met het meest innovatieve businessmodel!

Wil jij óók graag innoveren én crisisbestendig opereren? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website