Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Quarterly Digital Intelligence Briefing

Gepersonaliseerde marketing: Het nut, de ROI en kansen

Vandaag de dag delen consumenten meer dan ooit informatie over wat hen bezig houdt, hun interesses en verlangens.  Door deze verandering in consumentengedrag worden deuren geopend voor marketing op persoonlijk niveau.

Op dit moment is slechts een kleine hoeveelheid bedrijven in staat om zich te richten op realtime en gepersonaliseerde content in marketingacties.

In het onderzoek is aan marketeers gevraagd wat de huidige status is bij het personaliseren van content bij bedrijven. Hierbij is de volgende lijst naar voren gekomen:

  1. 34% Persoonlijke data
  2. 24% Gebruikersvoorkeuren
  3. 24% Browser geschiedenis
  4. 21% Aankoophistorie
  5. 19% Gedrag op de website(s)
  6. 6% Social Graph data

In het onderzoek worden op basis van bovenstaande gegevens vergelijkingen gemaakt met diverse relevante aspecten bij het aantonen van het nut van personalisatie. Zo wordt onder andere de Return On Investment (ROI) behandeld per bovengenoemd item.

Lees gratis het rapport waarin uiteengezet wordt wat de status is van marketing op persoonlijk niveau en wat hierin nog kansen zijn. Daarnaast zijn alle onderzoeksresultaten terug te vinden in het document en wordt de toekomst van het personaliseren tegen het licht gehouden. Door grafieken en diagrammen worden de onderzoeksresultaten ondersteund.