Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

PSD2: maak van de wet een voordeel

Alle technische vereisten op een rij

PSD2 gonst al geruime tijd rond in bankenland. Het is nogal een verandering in regelgeving, want als klanten toestemming daarvoor geven, moeten banken gegevens van betaalrekeningen delen met derden. Banken zijn vanaf 2018 verplicht om desgevraagd deze kennis te delen om innovatie te stimuleren. Het doel is meer openheid, meer concurrentie en meer keuzevrijheid voor klanten. Systemen moeten natuurlijk wel voor PSD2 worden aangepast. In de whitepaper staat wat u daarover moet weten en (technisch) doen.

Nieuwe authenticatie en businesslogica voor systemen

Omdat er meer en andersoortige vormen van interactie bijkomen, is een impact-analyse voor authenticatie een cruciale eerste stap. Hiermee kunt u nagaan of uw huidige verificatieprocedure voldoet aan Strong Customer Authentication. Daarnaast moet de businesslogica op een bepaalde manier worden aangepast zodat sommige transacties wel en andere juist niet worden gedeeld. In de whitepaper leest u hoe deze regels precies in elkaar steken.

PSD2 zadelt u op met een API op uw schouder

Meer en nieuwe manieren van contact zal ook via nieuwe interface verlopen. Dat moet volgens de regels op zijn minst via één open API moeten zijn waarmee derde partijen goed beveiligd kunnen communiceren. Deze Application Programming Interfaces zijn digitale toegangspoorten tot de data als transactiedata, saldi en meer. U heeft niet alleen maar last van de nieuwe regels, want u kunt ook enorm veel voordeel halen uit de extra informatie die uw kant op komt.

Maak van een wet een voordeel

U wilt natuurlijk ook klaar zijn voor de nieuwe regels en technisch alles in orde hebben. Voorkom dat u bij het eerste verzoek tot gegevens met uw mond vol tanden staat en download deze informatieve whitepaper over de technische ins en outs van PSD2. Maak van een regel die verplicht is een concurrentievoordeel en start vandaag nog met deze whitepaper.