Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Provincie Noord-Brabant gaat zaakgericht werken

Brabant staat voor haar zaak. Van opgave en data naar content.

Er wordt van overheidsinstellingen verwacht dat zij met steeds minder mensen steeds meer taken op zich nemen. De organisatie krimpt dus, terwijl de informatiedynamiek enorm toe neemt. Voorheen werd ook alles in workflows gegoten, met als een vervelend bijverschijnsel dat behandelaars als machines werden gezien. Om dit te doorbreken is de provincie Noord-Brabant met het zaakgericht werken gestart. Zij maken hierbij gebruik van eenvoudige, slimme en mobiel bruikbare tools.

Er wordt ook bij de overheid steeds meer informatie gegenereerd. De informatie komt vervolgens op diverse manieren binnen en verdwijnt bij veel organisaties in verschillende systemen. Dit geeft medewerkers en bestuurders de uitdaging de juiste informatie terug te vinden. Dit kost niet alleen veel tijd, maar in het slechtste geval is de informatie kwijt. Door zaakgericht te werken komt de informatie in 1 enkel digitaal dossier en is de informatie overal en altijd terug te vinden.

Zaakgericht werken is echter meer dan alleen maar werken met ICT-hulpmiddelen. Het is een andere manier van werken. In deze webcast wordt over de invoering van zaakgericht werken bij de provincie Noord-Brabant verteld. Hierbij wordt ingegaan op de volgende vragen:

  • Wat betekent het voor en in de organisatie?
  • Waarom moet de ambtenaar centraal gesteld worden in het proces?
  • Welke hulpmiddelen zijn er nodig?
  • Hoe pak ik het aan?

Duur webcast:
+/- 30 minuten

Bekijk de webcast
Deze webcast is een opname van de presentatie van Coos Arensman en Harry Post tijdens het congres De Informatiegestuurde Overheid 2015. Hierin vertellen zij over de invoering van zaakgericht werken bij de provincie Noord-Brabant en over de hulpmiddelen die zij hierbij gebruiken.

 

Bekijk Webcast