Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Projectmethodiek zorgt voor succes bij Amerpoort/Reinaerde

Disaster Recovery en architectuurvoorstel voor Amerpoort/Reinaerde

Amerpoort en Reinaerde zijn twee op zichzelf staande zorginstellingen met een gezamenlijke ICT-afdeling. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ICT-middelen en -infrastructuur en bestaat uit ruim 25 medewerkers. Amerpoort/Reinaerde zocht naar een betrouwbare partner voor het opstellen van een disaster recovery plan. Parallel hieraan liep het verzoek voor een architectuurvoorstel voor een nieuwe ICT-infrastructuur. Amerpoort/Reinaerde staat namelijk aan de vooravond van een aantal ingrijpende ICT-projecten.

Om een disaster recovery plan te realiseren is een driefasenplan opgesteld. De eerste fase betrof een nulmeting waarin de huidige ICT-infrastructuur van Amerpoort/Reinaerde werd beschreven. Daarnaast werd een auditrapport over de huidige status met betrekking tot disaster recovery opgesteld. Parallel aan het disaster recovery plan liep een tweede project: een voorstel voor een nieuwe ICT-architectuur.

Download de praktijkcase
Meer weten over het disaster recovery plan en het voorstel voor een nieuwe ICT-architectuur bij Amerpoort/Reinaerde? Download hier geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase.