Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Project Portfolio Management: A Song Without Words?

Dicht het traditionele gat met Project Portfolio Management

Project Portfolio Management is de brug tussen traditioneel operations management en project management. Voor een bedrijf dat afhankelijk is van het succes van een project is een goed bouwde brug, gebouwd op een goede fundering, gewenste weg. Vooral om het traditionele gat tussen operations en projects management de dichten.

Voor Project Portfolio Management zijn extra eigenschappen een vereiste. De mogelijkheid om projecten toe te voegen of een uittreksel te maken voor een “wat als” analyse is erg belangrijk. Er moeten criteria geplaatst kunnen worden bij projecten. Zodat de voordelen geëvalueerd kunnen worden voor het eventueel toevoegen van een nieuw project.

Harvey Levine, de schrijver van deze whitepaper, trekt vragen bij de vernieuwde concepten van Project Portfolio Management. Hoe is de waarde van een project vast te stellen? De volgende verzoeken van soorten informatie kwamen naar voren onder het begrip Project Portfolio Management:

  • Zoek uit welke voorgetelde projecten hebben de hoogste waarde voor het bedrijf en moeten daarom voorrang krijgen in het toewijzen van de resources?
  • Evalueer voorgestelde projecten met betrekking tot de impact op de totale Portfolio en dan specifiek de resource beschikbaarheid en de performance van andere projecten.

De vraag bij de bovenstaande punten is: hoe wordt de “waarde”en de “impact” bepaald?

Lees gratis de volledige whitepaper over Project Portfolio Management waarin de schrijver verder in gaat op strategisch plannen, risico assessment en het implementeren van Project Portfolio Management.