Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Professionele datumprikker voor Outlook: Findtime

De meesten kennen het wel: datumprikker. Makkelijk om met vrienden en familie te gebruiken om een datum af te spreken voor bijvoorbeeld een avondje uit. Iedereen geeft online of in een app aan wanneer ze kunnen en de afspraak kan gemaakt worden.

Nu ook binnen Office 365

Er is nu ook eindelijk een soort “Datumprikker” binnen Office 365 / Outlook te installeren. Je kunt dan eenvoudig zowel collega’s als externen uitnodigen een voorkeursdatum aan te geven. Klaar met eindeloos mailtjes sturen tussen verschillende personen.

FindTime is een gratis Outlook add-in voor Office 365 / Outlook gebruikers waarmee je eenvoudig een afspraak inplant met meerdere personen. Als je een meeting plant met collega’s dan laat FindTime automatisch de tijdstippen zien waarop iedereen beschikbaar is.

Het is eenvoudig

1. Installeer Findtime: https://findtime.microsoft.com/
2. Herstart Outlook
3. Maak een nieuwe mail of reply op een mail en selecteer de personen om uit te nodigen
4. Klik op “New meeting poll” rechtsboven in de mail
5. Selecteer een aantal data en tijden

findtime

6. Klik op “Next” en daarna “Insert to email”
7. Verstuur de mail

De personen die je hebt uitgenodigd ontvangen nu een mail met de voorgestelde data. Zij geven hun voorkeuren door en zodra iedereen dit gedaan heeft kan de afspraak eenvoudig gemaakt worden.
findtime
Check voor een filmpje ook ons YouTube kanaal.

Het is eenvoudig, probeer het eerst eens uit met je collega’s. En als je vragen hebt, bel of mail me gerust, ik help je graag. 0318 – 743 333 of almar@speyk.nl