Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Hoe werk je slimmer, niet harder?

Het goede nieuws is dat de economische vooruitzichten er voor het komende jaar goed uit zien. Volgens het CPB komt de groei dit jaar uit op meer dan 2,5%. Voor het eerst in 10 jaar zit de economie weer eens in de lift en kunnen organisaties weer denken aan meer winst en omzet. Dit is allemaal goed nieuws, maar het brengt ook een belangrijke uitdaging met zich mee: hoge werkdruk bij medewerkers. Hoe kun je de productiviteit verhogen door slimmer te werken en niet harder? Deze whitepaper geeft je 10 quick wins om dit aan te pakken.

Voorkom hoge werkdruk bij medewerkers

Een hoge werkdruk kan ontstaan als gevolg van groeiende en steeds veeleisendere klantvragen, maar ook door een tekort aan medewerkers. Hierdoor willen we meer bereiken met hetzelfde aantal medewerkers (of soms minder). Hoe verhoog je de productiviteit zodat ze nog meer uit hun werkdag kunnen halen? Hieronder alvast 3 van de 10 quick wins voor je op een rij:

1.      Vervang verouderde IT-systemen

Eén van de grootste energieslurpers bij bedrijven is het werken met verouderde IT-systemen. Het werkt niet alleen traag voor medewerkers, het kost werkgevers ook veel in onderhoud.

2.      Effectiever vergaderen

Er valt veel tijd te besparen door een vergadering op afstand te organiseren in plaats van fysiek op kantoor. Door bijvoorbeeld een Skype-vergadering te organiseren kan je elkaar toch zien en heb je geen reistijd.

3.      Ga anders en vooral beter samenwerken

Stap eens uit je comfort zone en praat eens met iemand anders van de afdeling of misschien zelfs buiten je afdeling. Maak gebruik van ieder zijn sterke punten en denk niet meer in hiërarchische belemmeringen. Hoe kan je dan beter samenwerken? Denk bijvoorbeeld aan de samenwerkingsapplicatie Microsoft Teams.

Productiviteit verhogen binnen de organisatie

Wil jij ook een productiviteitsslag maken? Ga vandaag nog aan de slag met deze 10 quick wins om de productiviteit binnen je organisatie te verhogen.