Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Procesverbeteringen met de gebruiker van het proces

Engage business users in process improvement

In elk procesoptimalisatieproject is het betrekken van de gebruikers een kritische succesfactor. Tenslotte zijn zij degene die er mee werken, het huidige proces het beste kennen en weten wat er wel en niet goed werkt. Daarnaast merken de gebruikers het meeste van de veranderingen die aangebracht worden in het proces. De kunst is om de gebruikers direct te betrekken bij het procesoptimalisatieproject.

Veel gebruikers zien procesoptimalisatie als een IT verantwoordelijkheid. Een veelvoorkomende situatie is: bedrijfsanalisten en soms ook externe consultants gebruikers interviewen om te begrijpen hoe het huidige proces in elkaar steekt, welke problemen er spelen en verbeteringsdoelen te stellen. Vele meetings en workshops volgen om informatie te verzamelen. Ze genereren procesdocumentatie, analyseren de huidige procesperformance en effectiviteit en brengen op basis van deze informatie een advies uit. Dit is geen ‘business user engagement’. Om succes in procesoptimalisatie te garanderen, is het belangrijk om de gebruikers er nog directer bij te betrekken.

Een procesoptimalisatie tool voor gebruikers

IBM Blueworks Live is een procesoptimalisatie tool die zorgt voor de betrokkenheid met de gebruikers van deze processen. Het is een tool waarvoor niks geïnstalleerd voor hoeft te worden. Het is een in de cloud gehoste tool waar simpel op ingelogd kan worden via een webbrowser. Deze tool is speciaal ingericht om meer betrokkenheid te creëren tussen het proces en de gebruiker.

Begin met het optimaliseren van processen

Hoe gaat u de gebruikers betrekken bij het optimaliseren van de processen? Lees in deze whitepaper meer over het belang van het betrekken van de gebruikers. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op de functionaliteiten van IBM Blueworks Live. Download geheel vrijblijvend deze whitepaper over het betrekken van de gebruiker bij het optimaliseren van processen.

 

Download de whitepaper
Download