Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Processen verbeteren: begin bij de simpele processen

Heeft u controle over uw simpele processen?

Wat kan procesverbetering bijdragen aan de organisatie? Complexe processen vormen vaak het middelpunt van de organisatie. Deze kernprocessen hebben vaak een externe focus op klanten. Dit onderscheidt organisaties van de concurrentie. Simpele processen hebben meestal een interne focus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een proces voor het verwerken van vakantieverzoeken of de factuurverwerking. Deze simpele processen verbeteren, heeft een enorme impact op hoe efficiënt uw organisatie werkt.

Controle over uw processen en procesverbetering

Het kan een valkuil zijn om minder aandacht te besteden aan de simpele procesvormen. De simpele vormen meestal een meerderheid in de organisatie. Zonder de juiste ondersteuningsprocessen zal het ontbreken aan beheersbaarheid, meetbaarheid, flexibiliteit en efficiëntie. Hoe kunt u controle krijgen over uw organisatieprocessen en de procesverbetering? Lees hierover, aan de hand van een praktijkcase, meer in de volledige whitepaper.

BPM-oplossing als toevoeging

Recentelijk was het nog niet mogelijk om een proces op te starten zonder IT-invloeden. Met behulp van een BPM-oplossing is het mogelijk om simpele processen te ontwerpen, implementeren, bewerken en uit te voeren zonder hulp van de IT-afdeling.

Het monitoren van de procesverbetering kan aan de hand van 4 dashboards. Deze dashboards geven inzicht in de performance. Deze 4 dashboards zijn:

  1. Real time dashboard
  2. Proces dashboard
  3. Proces geschiedenis dashboard
  4. Proces adhoc-performance dashboard

Ga aan de slag

Lees meer over het gebruik, de voordelen en de monitoring mogelijkheden van de BPM-oplossing ter ondersteuning van de simpele processen. Download de whitepaper en haal meer uit procesverbetering.

 

Download de whitepaper
Download