Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Processen automatiseren: dit levert het op

Processen verbeteren met Business Process Management

Voor veel organisaties staat het verberen van de bedrijfsprocessen met Business Process Management (BPM) bovenaan de prioriteitenlijst. Natuurlijk zijn er veel manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit kan door het herinrichten van bestaande processen, het overgaan op nieuwe methodes, zoals Lean Six Sigma of nieuwe mogelijkheden toevoegen aan bestaande systemen.

Waarom Business Process Management?

Deze whitepaper geeft ondersteuning bij het definiëren van een Business Case, voor de inzet van Business Process Management Software (BPMS) en op deze manier procesverbetering door te voeren.

Potentiële voordelen vaststellen

BPM heeft als een van de grootste voordelen dat het de vermogen heeft om meer processen door te voeren met minder moeite en met een hogere kwaliteit. Hierdoor is BPM de technologie geworden waarmee bedrijven op een snelle manier de omzet omhoog kunnen brengen, terwijl ze de groei van het aantal medewerkers beperken. BPM heeft op drie gebieden potentiële voordelen:

 1. Efficiëntie
  Bij de meeste processen wordt een hoop tijd en moeite verspild met handmatige werkzaamheden, slechte overdracht van werk tussen verschillende afdelingen en een algemene onmacht om vooruitgang te overzien. Het eerste stadium bij het inzetten van een BPM oplossing neemt deze problemen meteen weg.
 2. Doeltreffendheid
  Na het bereiken van het eerste stadium zal de organisatie zich gaan richten op het doeltreffender maken van dat proces. In deze fase kan de meeste winst worden behaald.
 3. Wendbaarheid
  De derde en meteen ook het laatste belangrijke oordeel van BPM is wendbaarheid. In de wereld van procesmanagement is deze wendbaarheid – het vermogen om snel te kunnen veranderen – van essentieel belang.

Meer weten over Business Process Management? 

Deze whitepaper gaat in op de volgende onderdelen:

 • De strategische waarde van BPM
 • Een casestudy over waardevermeerdering
 • De alternatieven van BPMS bij procesverbetering
 • De gemeenschappelijke kosten

 

Download de whitepaper
Download