Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Processen automatiseren: 3 voordelen

De voordelen van BPM en BPMS

Bedrijven die snel de omzet omhoog moet brengen en in groei van medewerkers moeten beperken, gaan vaak aan de slag met processen automatiseren. Business Process Management (BPM) is een goede technologie om mee te werken. BPM heeft als voordeel  is dat het vermogen heeft om meer processen door te voeren met minder moeite en een hoge kwaliteit.

De voordelen van Business Process Management

Deze voordelen uiten zich in drie gebieden:

  1. Efficiëntie
  2. Doeltreffendheid
  3. Wendbaarheid

Natuurlijk zijn deze punten in verschillende maten te realiseren, dit geheel afhankelijk van het proces.

Processen automatiseren is tijd besparen

Business Process Management Software (BPMS) creëert de basis die nodig is om processen daadwerkelijk te kunnen veranderen. Hierdoor kunnen onvoorziene gebeurtenissen bijvoorbeeld opgevangen worden. Volgens onderzoeksbureau Forrester Research was op een bepaald moment de gemiddelde installatietijd voor nieuwe applicaties 14,5 maanden en 36% van de projecten werd laat geleverd. In vergelijking met de gegevens van BPMS projecten blijkt dat binnen diezelfde tijd met een BPMS wel 3 of 4 versies van een proces gerealiseerd kunnen worden.

Klaar voor implementatie

Lees in de whitepaper over BPM en BPM meer over de alternatieven van BPMS en de gemeenschappelijke kosten die de implementatie van BPM en BPMS met zich mee brengt.

 

Download de whitepaper
Download