Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Procesoptimalisatie met gebruikers

Engage business users in process improvement

Het betrekken van de gebruikers in een procesoptimalisatieproject is in elke organisatie een kritische succesfactor. De gebruikers werken er tenslotte mee, gebruikers kennen het proces het beste en weten wat wel of juist niet werkt. Tevens merken gebruikers het snelste verandering als deze worden aangebracht in het proces. Het is belangrijk om de gebruikers meteen bij het procesoptimalisatieproject te betrekken.

Vaak zien gebruikers procesoptimalisatie als een taak voor de IT-afdeling. Gebruikers klagen dat de IT-afdeling niet naar hen luistert of de gebruikers niet begrijpt. Terwijl als de organisatie zorgt dat gebruikers actief samenwerken met bedrijfsanalisten en consultants? Samenwerken in het documenteren van het huidige proces, analyseren van de tekortkomingen en een nieuw en beter proces in detail beschrijven. Op deze manier is de kans op een succesvol proces aanzienlijk groter. Betrek gebruikers nog directer bij procesoptimalisatie.

IBM Blueworks Live

IBM Blueworks Live is een procesoptimalisatietool die zorgt voor de betrokkenheid met de gebruikers van deze processen. IBM Blueworks live is een in de cloud gehoste tool van IBM, hierdoor is het niet noodzakelijk om iets te installeren. Via de webbrowser kan een gebruiker ingeloggen. Een account kan meerdere gebruikers hebben. Blueworks Live is geoptimaliseerd voor gebruikers, niet voor analisten of IT-architecten. Het voordeel van deze optimalisatietool is dat het makkelijk in gebruik is.

Procesoptimalisatie met de gebruiker

Lees in deze whitepaper meer over het optimaliseren van processen met de gebruiker. Wat is het belang bij het betrekken van de gebruikers? Daarnaast gaat de whitepaper uitgebreid in op de functionaliteiten van IBM Blueworks Live. Download de whitepaper geheel vrijblijvend en betrek de gebruikers nog meer bij het optimalisatieproces.

Bekijk het webinar en de live demo over Blueworks Live

 

Download de whitepaper
Download