Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Procesmanagement in de zorg

Strategisch succes met procesmanagement in de zorg

Een van de meeste dynamische sectoren is die van de zorg. De veranderingen in de zorgsector volgen elkaar in rap tempo op en de zorgkosten groeien. Met het groeiende aantal ouderen en zorgbehoevenden zullen deze kosten ook blijven groeien. Zorgorganisaties worden dan ook met enige regelmaat geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving om de kosten beheersbaar te houden.

Betaalbare en toegankelijke zorg
Zorgorganisaties staan voor de uitdaging om goede zorg betaalbaar en toegankelijk te maken en te houden. Hierdoor ontstaat er steeds meer samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties. Met deze veranderingen in de zorgsector is het van belang om goede strategische keuzes te maken met de focus op betere dienstverlening en lagere kosten. Enkele van deze vraagstukken zijn:

  • In welke expertisegebieden gaan we excelleren?
  • Met welke partijen gaan we samenwerken en hoe ziet die samenwerking eruit?
  • Hoe gaan we onze processen inrichten?
  • Hoe ontwikkelen we een toekomstbestendige, efficiënte en beheersbare informatievoorziening?
  • Hoe houden we grip op onze bedrijfsvoering?

Doelen bereiken met procesmanagement

De strategische keuzes en ambities vertalen
Er wordt nog vaak ten onrechte gedacht dat procesmanagement begint met het schrijven van uitgebreide procesbeschrijvingen. In werkelijkheid begint het met het concretiseren van strategische doelstellingen.

Eerst processen dan organisatie
Veel organisaties kiezen er voor om eerst de organisatiestructuur uit te denken en daarna te kijken hoe de processen hier in passen. Dit kan er voor zorgen dat het ten koste gaat van de dienstverlening aan de cliënt (fouten, wachttijden, lange levertijden en eilandcultuur).

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Procesmanagement in de zorg” en lees meer over de voordelen van het invoeren van procesmanagement in de zorg.

 

Download de whitepaper
Download