Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Procesmanagement in de zorg

Procesmanagement is een strategische succesfactor in de zorg

De veranderingen in de zorgsector gaan continu door. Daarnaast blijft het aantal ouderen groeien en nemen de kosten in de gezondheidzorg toe. Om deze kosten te overzien, worden zorgorganisaties regelmatig geconfronteerd met wet- en regelgeving. De zorg moet betaalbaar en toegankelijk blijven. Hierdoor ontstaat er steeds meer samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties.

Met deze veranderingen in de zorgsector is het van belang om goede strategische keuzes te maken met de focus op betere dienstverlening en lagere kosten. Enkele van deze vraagstukken zijn:

  • In welke expertisegebieden gaan we excelleren?
  • Met welke partijen gaan we samenwerken en hoe zien deze samenwerking eruit?
  • Hoe houden we grip op onze bedrijfsvoering?

Procesmanagement

Het vertalen van de strategische keuzes en ambities
Procesmanagement begint niet met het schrijven van uitgebreide procesbeschrijvingen, maar met het concretiseren van de strategische doelstellingen. De procesarchitectuur uiteenzetten, hierbij staat de cliënt centraal.

Eerst processen dan organisatie
Veel organisaties kiezen er voor om eerst de organisatiestructuur uit te denken en daarna te kijken hoe de processen hier in passen. Dit kan er voor zorgen dat het ten koste gaat van de dienstverlening aan de cliënt (fouten, wachttijden, lange levertijden en eilandcultuur).

Procesmanagement kan leiden tot een besparing tot wel 30% en een halvering van de doorlooptijden.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over procesmanagement in de zorg. De whitepaper gaat dieper in op de voordelen van het invoeren van procesmanagement in de zorg. Lees verder over de bovenstaande stappen en meer informatie over de implementatie van procesmanagement.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant