Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Procesbeschrijving maken alleen nuttig met enthousiaste medewerkers

Continu verbeteren Stap 6: Implementeer de verbeteringen

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen binnen de organisatie te realiseren. Dat kunnen hele kleine, maar ook grote veranderingen zijn. Maar alleen een procesbeschrijving maken is zinloos! Het is slechts één van de stappen op weg naar een verbetering in de organisatie. Medewerkers moeten deze veranderingen uiteindelijk gaan "dragen". Hun enthousiasme is daarom essentieel voor het succes van een organisatieverbetering. 

Wat heeft een procesbeschrijving maken tot doel?

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen binnen de organisatie te realiseren. Dat kunnen hele kleine, maar ook grote veranderingen zijn. Processen beschrijven betekent eigenlijk continu processen monitoren en verbeteren. Want zowel de markt als de organisatie blijven in ontwikkeling. In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de vijfde stap gingen we in op het analyseren van het probleem. Dit is de zesde stap: Implementeer de verbeteringen, de vierde fase van DMAIC.

Hoe enthousiasmeert u uw mensen voor de te implementeren verbeteringen?

Aan de hand van het implementatieplan gaat het verbeterteam nu aan de slag met het uitvoeren van de verbeteringen. Betrokken personen moeten geïnformeerd en enthousiast gemaakt worden. De acties moeten worden opgevolgd en de resultaten moeten zichtbaar worden. Na uitvoering is het meten van het effect van de verbetermaatregel een essentiële stap. Het is belangrijk om te weten wat de verbeteringsactie heeft opgeleverd. Lees meer over het implementeren van de verbeteringen in de volledige whitepaper.

Deze Lean Six Sigma technieken kunt u inzetten

Wilt u meer weten over de Lean Six Sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? U leest er alles over in deze whitepaper. Download daarnaast ook informatie over de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  – Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen

 

 

Download de whitepaper
Download