Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Private GSM in de zorgsector?

PGSM: nieuwe techniek in mobiele communicatie

PGSM is een relatief jonge ontwikkeling in de mobiele communicatie. PGSM staat voor Private GSM. Het is een techniek waarvan je ziet dat het steeds meer terrein wint ten opzichte van technieken als Wireless WAN/Wifi en DECT.  Veel leveranciers zien PGSM als vervanger voor deze technieken. Het is geen techniek die andere technieken vervangt of opvolgt, maar een nieuwe techniek met nieuwe mogelijkheden.

Private GSM heeft duidelijke voordelen boven andere technieken, met name als er sprake is van een relatief groot gebied waar bereik (radiodekking) moet worden geboden met relatief weinig mobiele toestellen en/of waar sprake is van inpandig (of on-site) gebruik gecombineerd met gebruik van het mobiele netwerk van een mobiele provider (GSM/UMTS).

PGSM in de zorgsector
PGSM is een nieuwe ontwikkeling met veel potentie, zo ook voor de zorgsector en door het toepassen van smartphones, tablets of pc’s. Voor de zorgsector zijn er nog wel een aantal uitdagingen. Onder andere het koppelen met de diverse zorgsystemen, verpleeg(op)roepsystemen of alarmeringssystemen, zoals mag blijken uit de verschillende implementaties die nu gaande zijn.

In deze whitepaper zal kort uit de doeken worden gedaan wat de verschillen zijn in techniek en functionaliteiten, wat de mogelijkheden zijn, de laatste ontwikkelingen en zet de sterke en verbeterpunten op een rijtje.

 

Download de whitepaper
Download