Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Private cloud: de voordelen en hulp bij implementatie

Microsoft Private Cloud Fast Track Reference Architecture Guide

Wat is Private Cloud?

De private cloud is een computing model waarbij gebruik gemaakt wordt van bronnen specifiek voor de organisatie. Veel karakteristieken van private cloud komen overeen met public cloud, zoals bijvoorbeeld het delen van bronnen. Daarnaast geldt dat zowel private- als public cloud een hoge schaalbaarheid hebben en gebruik maken van op gebruik gebaseerde inzet van bronnen.

Private Cloud schematische weergave

Virtualisatie vs Private Cloud

Hoewel virtualisatie een belangrijk technologisch component is van een private cloud, is het belangrijkste verschil de doorlopende aanpasbaarheid bij een private cloud van gebruikte bronnen van de infrastructuur en machines.

Microsoft Private Cloud?

Een private cloud oplossing van Microsoft is gebouwd op de volgende vier pijlers:

  • Een platform waarin de applicatie centraal staat.
  • Cross-platform ondersteuning.
  • Goede fundering voor de toekomst.
  • Een cloud oplossing op de voorwaarden van de klant.

Private Cloud Fast Track Program

Het Microsoft Private Cloud Fast Track Program is een samenwerking tussen Microsoft en enkele hardware-partners. Het belangrijkste doel van het Microsoft Private Cloud Fast Track Program is het verkleinen van de complexiteit, risico’s en doorlooptijd van het implementatietraject van een private cloud oplossing.

Organisaties hebben altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de ‘reference implementation guidance’ voor het bouwen van een oplossing of gebruik te maken van een oplossing van één van de partners.

Waarde Private Cloud Fast Track Program

Microsoft Private Cloud Fast Track Program kan worden gebruikt om flexibele en uitbreidbare private cloud oplossingen te creëren. Organisaties worden geholpen om virtualisatie oplossingen gemakkelijker en met meer vertrouwen te implementeren. Belangrijke businessvoordelen zijn:

  • Sneller uitrollen van de oplossing.
  • Minder risico’s.
  • Lagere TCO (Total Cost of Ownership).

Lees het volledige whitepaper

Download gratis en geheel vrijblijvend het volledige whitepaper (81 pagina’s) waarin uiteengezet wordt wat de waarde van een Private Cloud oplossing voor een organisatie kan zijn. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het Microsoft Private Cloud Fast Track Program zodat lezers een duidelijk beeld krijgen van de voordelen die dit programma organisaties kan bieden.