Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Privacy in the public cloud the Office 365 approach

Patiëntgegevens veilig in de public cloud

Hoe veilig is cloud computing? Zeker voor zorginstellingen, waar patiëntgegevens vertrouwelijk dienen te blijven, is deze vraag relevant. Met name grote zorginstellingen hebben daarom een voorkeur voor private cloud oplossingen, omdat het ze in staat stelt hun gegevens af te schermen van de buitenwereld. Toch is de verwachting dat public clouds de meeste groei zullen doormaken, voornamelijk vanwege de mogelijkheid om services aan duizenden personeelsleden tegelijk aan te bieden.
 
Om de risico’s van hackersaanvallen en gegevensdiefstal het hoofd te bieden heeft Microsoft databeveiliging hoog in het vaandel staan. Met Office 365 brengt het softwarebedrijf deze filosofie in de praktijk. Tijdens het gehele ontwikkeltraject heeft de focus gelegen op het beschermen van de privacy van de eindgebruiker. De belangrijkste prioriteiten voor Microsoft zijn:
  • Personeel altijd toegang bieden tot hun gegevens
  • Strenge verificatie om ongewenste toegang te voorkomen
  • Rapportage wanneer een personeelslid privacygevoelige informatie inziet
Download de gratis whitepaper en lees meer over privacy in de public cloud. Bovendien biedt de paper inzicht in het ontwikkelproces van Office 365, de cloud-dienst van Microsoft, waarbij beveiliging van documenten een topprioriteit is.

 

Download de whitepaper
Download