Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Prestaties uit contracten meten middels KPI’s

Contractmanagement telefonie: haal het beste uit contract en leverancier

Contractmanagement is bij veel organisaties een ondergeschoven kindje. Wat is contractmanagement precies en waarom is het zo belangrijk? Hoe kan een organisatie door middel van KPI’s prestaties meten en evalueren? Kom achter deze en nog meer vragen in deze whitepaper.

Het vergeten en verwaarlozen van contractmanagement kan serieuze gevolgen hebben voor de organisatie, de leverancier en ook de klant. Lees hieronder meer over de gevolgen bij het niet gebruiken van contractmanagement en de voordelen die contractmanagement met zich mee kan brengen.

De gevolgen:

  • Er zijn miscommunicaties tussen leverancier en klant
  • Contracten verlopen zonder dat iemand daar zicht op heeft
  • Er vindt contractbreuk plaats.

De voordelen:

  • Een optimale prestatie/prijs verhouding
  • Voorkomen van commerciële en juridische risico’s
  • Werken aan goede relaties met leveranciers

Contractmanagement zorgt voor een goede samenwerking tussen de leverancier en de organisatie. Als deze samenwerking optimaal verloopt, kan het contract volledig worden benut. Daarnaast kan het belangrijke interne sturingsinformatie opleveren.

Middels KPI’s kunnen prestaties periodiek, objectief en eenduidig worden geëvalueerd en kan er makkelijk worden bijgestuurd in het contract. Wilt u meer te weten komen over deze Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) en hoe u contractmanagement kan vormgeven? Download vrijblijvend de volledige whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download